Ford denilince yada ''Muscle Car'' dediğimizde akla genellikle Ford Mustang serisi gelir. Biz Mustang'i ''Kukreyen Canavar'' diye tanırız. Bu rutbeyi hak etme sebebi de kuşkusuz kaputun altında yatan motordan dolayıdır.
Ben de bir kacınız gibi Mustang hayranıyımdır. Mustang, Mustang, Mustang... En sevdiğin kelime ne deseniz cevabım Mustang olur. Ben Mustang'in kukremesini duysam hemen tanırım. Ama bahsedeceğim arabanın kukremesini (!) pek tanıyamayacağım gibi.
Dubbed Zombie 222. Bu markayı daha doğrusu bu kelimeleri hicbir arada geldiğini duydunuz mu? Ben şahsen duymadım. Ama artık duydum. Bu markası. Turkce konuşmak gerekirse Sessiz Efsane (Turkce karşılığı bu değil tabii ki...). Kulağa garip geliyor değil mi? Bence de... Neden sessiz efsane dedim? Gariptir ki araba Mitch Medford ve John Wayland adına sahip iki arkadaş sayesinde elektrikle calışıyor (Sacma geliyor kulağa ama oyle). Dubbed Zombie 222 aslında bir 1968 Ford Mustang Fastback... Sadece birkac modifikasyon yapılmış ve aracı elektriğe cevirmişler.
Arac aslında Tesla Model S P85D'ye rakip ama hedefler biraz amacından sapmış gibi. Zombie 222 0-100 KM/H'ye cıkması neredeyse 1.9 saniyeye cıkıyor (P85D 0-100 KM/H'ye cıkma suresi 3.2 saniye). Bu hızlanma suresi dunyada gorunce ''Yarabbi Şukur!'' diyeceğimiz araba olan Bugatti Veryon'dan 0.6 saniye daha hızlı (denilenlere gore)...
Peki bu aracta ne var? Mustang Fastback genelde 289 Inc. kubik bir V8 motoruna sahip. Ama bu arkadaşlar V8 motoru 440V'luk bir elektrik motoruyla değiştirmişler. Tabi araca bunlara yapmakla kalmamış araca ozel yuksek kapasiteli piller yerleştirmişler. Aracta Brembo markasına sahip 13 inclik fren sistemi bulunmakta. Aracın beygir gucu sandığımız Mustang'ten biraz uculmuş gibi. Zombie 222 800 beygir gucune sahip ve 2440 Newton metre bir torka sahip. Bahsettiğim gibi arac 0-100 arasına 1.9 saniyede cıkıyor ve bu değer Bugatti, Lamborghini, Ferrari gibi araclardan daha iyi bir değere sahip. Arac elektrikli olduğu icin bataryaları 60-250 KM arası dayanmakta (arac pekte tasarruflu değilmiş).
Medford bir roportajında ''Zombie 222; Ferrarilerin, Lamboların ve Masteratilerin beyinlerini tıpkı bir tabak İtalyan makarnası gibi yiyecek.'' dedi (araban iyi de yaptığın espiri olmamış). Medford bu cumlesinde haklılık payı yuksek. Cunku dunyanın en hızlı kalkış yapabilen elektrik otomobili rutbesini taşıyan Tesla Model S P85D'yi buyuk bir farkla geciyor.
Bu iki arkadaş makalemde belirttiğim gibi araca Dubbed Zombie 222 ismini vermişler (sebebi galiba aracın siyah ve yeşil rengine sahip olmasından ve elektrikli motora sahip olmasından dolayı). Arac 200.000 $ ile 250.000 $ arasında bir fiyatla satışa cıkması planlanıyor (az bile).
Son olarak sizleri fotoğraflarıyla ve videolarıyla baş başa bırakıyorum.
Kaynak: Webtekno, Digitaltrends