Arkadaşlar herkese selam, ender 3 V2 bir yazıcım var, ilk haftalarda oldukca guzel baskılar almayı başarmıştım her şey gayet guzel gidiyordu fakat, filament değişimi yaptıktan sonra (porima pla marka gri'denten rengine değiştirdim) hicbir baskım tam olarak tamamlanmadı, baskıya başladıktan bazen 30-40 dakika sonra, bazen ise 5-10 dakika icerisinde her şey yolunda başlamış olsa bile filament akışı tamamen duruyor. Filamenti elimle ittirdiğimde filament geliyor veya purge more komutu verdiğimde akış oluyor ancak baskı sırasında kesinlikle filament Nozzle'dan akmıyor. Ptfe borudan cıkartıp ucuna baktığımda coğu zaman filamentin ucundaki bolgede hafif bir şişkinlik ve genleşme goruyorum. Bu şekilde baskıya devam ettiğimde ise hotend ısısını arttırdığım taktirde bir sure daha filament vermeye devam ediyor ancak eninde sonunda bir sure sonra mutlaka filament gelmeyi bırakıyor.
Genel olarak aldığım baskıları 205-230C arasında hotend ve 65 veya 70C tabla ısısı ile aldım.
Cozume ulaşmak icin denediklerim;
Gerekli butun hot end, nozzle ve ptfe temizliği ve cold plug.
Fan temizliği.
Teflon boru değişikliği.
Pnomatik konektor değişikliği (herhangi bir oynama veya nozzle ile tube arasında bir boşluk yok)
Nozzle değişikliği (pirinc, titanyum ve sertleştirilmiş celik)
Guc kontrolu (bir ara odamda calıştırdığım vantilatorun cok fazla guc kullanmasından diye duşunmuştum ancak denemelerim bir sonuc vermedi)
Sorun Extruder'den mi kaynaklanıyor diye bakmak icin bir de extruder seti sipariş etmiştim ancak yanlış urun geldiğinden henuz deneme fırsatım olmadı, yine de sorunun Extruder'den kaynaklandığını pek zannetmiyorum.
İnternette yerli-yabancı neredeyse butun konulara bakıp anlatılanları elimden geldiğince uygulamaya calıştım ancak tam olarak doğrudan yaşadığım sorun ile ilgili bir cozum onerisiyle karşılaşmadım.
Şuphelendiğim ihtimaller heat creep, thermalrunaway (ikisi aynı şey mi tam olarak emin olamadım) veya extrusyon motorunun tam gucle calışmaması yonunde.
Genel olarak herkes fanların tam gucle calışamamasından kaynaklanabileceğini yazmış, ender3 V2 ile gelen stok fanları kullanıyorum son hıza aldığımda iki fanında da herhangi bir anormallik gozlemlemedim.
Yazacağınız her cevap ve oneri benim icin oldukca onemli zira bir miktar delirmek uzereyim şimdiden teşekkurler & iyi Forumlar