Bilgisayar icin fan kapakları, SSD-HDD braketleri, kasalara mesh paneller vb. gibi parcalar basmak icin 3D printer satın almak istiyorum. İlk defa kullanacağım. Araştırmalarım yonunde hem kullanımları konusunda bircok kaynak olması hem de fiyat/performans oranları uzerinden ender-3 V2 vs ender-3 Pro urunlerini gordum.

V2 olan urunun ses ve kullanım konusunda (baskı kalitelerinin hemen hemen aynı olduğunu oğrendim) daha pratik olması sebebiyle ender-3 V2 olanı oneriyorlar. İleride ticari olarak baskı yapmak istiyorum hem ilerisi icin hem de şimdi giriş tarafında oğrenim icin kullanmak istiyorum. Sizce hangisini almalıyım?

Bir de flement olarak hangi flementi kullanmamda yarar var (kalite icin) ayrıca renk baskı kalitesini etkiliyor mu? Ayrıca bu baskıları boyama şansım oluyor mu boyamak istersem hangi tur boya kullanmam gerekir. Urunlerdeki capaklanmalar icin zımpara kullanabiliyor muyum? Kullanabiliyorsam hangi tur bir zımpara kullanabilirim.

İlk defa başlayacağım, konuyla alakalı cok fazla bilgim yok ama yapmak istiyorum. Konuyla alakalı bilirkişilerden yardım bekliyorum.