Bundan 1 yıl once Bluer marka bir makine almıştım. İlk kullandığım filamenti ucuz diye alıp, kullanmıştım. Tabii ki o zamanlar yeni olduğum icin akıtsa cok iyi diyordum. Daha sonra zaman gecti ve yavaş yavaş baskıların iyi olmadığını, kalibrasyon gerektiğini oğrendim. 1 yıldır yazıcım bozuk diye yapmadığım şey, almadığım parca kalmamıştı. Filament değiştiriyordum fakat sorunlar devam ediyordu. Bu yuzden filamenti duşunmuyordum. Ta ki 2 gun oncesine kadar. Birisinin onerisiyle 1 paket Esun PLA aldım ve ilginc bir şekilde tertemiz basmaya başladı. 1 yıldır harcadığım para 1000 TL'yi gecmiştir belki. Bu yuzden eğer yazıcıya yeni başlıyorsanız mutlaka Esun alın. Cunku bazı yerli firmaların hem hammadde kalitesi, hem de cap toleransları bozuk. Orneğin 0.05 tolerans iddia eden bir firmanın filamentinin capı 1.62 ile 1.82 arasındaydı.
Uzun lafın kısası: Ucuz filamente yonelmeyin. Kaliteli ve bilinen markaların filamentlerine yonelin.
Edit:
Porima PLA® Filament Dayanıklı yapı, kolay baskılanma ve mukemmel yuzey kalitesine sahip Porima PLA® Filament'ler, 1.75-2.85 mm cap ve 0.5, 1, 3 kg net ağırlık secenekleriyle www.porima3d.com 'da.
www.porima3d.com
ESUN PLA+ Filament Ceşitleri *Tum Renkler* - Rhino3D Printer eSUN PLA+ Filamentler ile baskılarınızın kalitesini zirveye taşıyın. Dunyanın onde gelen markası eSun filamentleri rhino3dprinter.com'da sizleri bekliyor.
www.rhino3dprinter.com
Kullanıp memnun kaldığım 2 marka.