Oncelikle Ender-3 V2 icin kullandım bu ayarları. Makineden makineye farklılık gostermeyeceğini duşunuyorum ama aklınızda bulunsun.
Bir suredir 3D yazıcı ile uğraşıyorum ve destekleri sokmek beni cok uğraştırıyordu. Cura dilimleme programını kullanıyorum. Bu vereceğim ayarların desteklerde hatalara sebep olur mu emin değilim, uzun sure test etmedim. 0.2 standart baskılar icin kullandığım ayarlardır.
Quality kısmında Support Line Width ve Support Interface Line Width ayarını default 0.4'den 0.32 veya 0.36'ya duşuruyoruz. Ben 0.32'de kullanıyorum. Bu ayar anladığım kadarıyla desteklerin kalınlığını ayarlıyor.
Material kısmında default %100 olan Flow ayarlarında Support Flow ve Support Interface Flowu %95 veya %90'a duşuruyoruz. Ben %90'da kullanıyorum. Akış hızı ayarı bunu normalde kalibrasyon kupuyle filamentten filamente değiştirmek gerekiyor diye oneriliyor ama muhtemelen coğumuz onemsemiyoruzdur. Ben 4 farklı marka filament kullandım ve hepsinde default %100'de kullandım. Birebir olculu, birbirine uyum gerektiren baskılar basmadığım icin sorun yaşamadım.
Support kısmında normal support icin densityi %20'den 10 veya 15'e duşurebilirsiniz veya direk tree support kullanılabilir. Tree supportun sokumu cok daha kolay. Burada bir ayar gercekten işe yarıyor mu bilmiyorum ama Supper Interface Density ayarını %80'lere cıkartıp, Support Interface Patterni de Concentric yapmak onerilmiş. Supportların ust kısmında baskıya denk gelen ozel kısımların densitysini arttırıp baskıda daha duzgun yuzey elde etmek icin ama supportların sokulmesinde zorluk cıkartabilir. Uzun sure deneyimleyemediğim icin bununla ilgili bir şey diyemiyorum %88'de kullanıyorum.
Normal support kullananlar Support Paterni zig-zag secip, Experimental ayarlar kısmında "Break Up Support In Chunks" ayarını aktifleştirmeyi deneyebilir.
Speed kısmında Support Interface Speed default %25 idi. %20'ye duşurdum. Bu da support kısmı daha yavaş yazılıp daha iyi soğuyacağı icin kolay sokulmeyi sağlar diye duşunuyorum. Baskı suresine cok bir etki edeceğini duşunmuyorum.
Support Wall Line Count ayarını da 0 yapabilirsiniz. Ben denemedim ustte yazdığım ayarlarla kolay sokulduğu icin ama hala sıkıntı yaşıyorsanız bunu da deneyebilirsiniz.
@Siyah Martı ekleyeceğiniz oneriler varsa beklerim. Şu sıralar cok fazla desteklerden sıkıntı yaşadım. Biraz karmaşık modeller bastım. Ozellikle Flow ve Line Width ayarları desteklerin sokulmesini cok kolaylaştırdığını duşunuyorum. Bu ayarların desteklerde hatalara sebep verip veremeyeceği konusunda emin değilim. Uzun sure deneyimlerimi de bu konuya aktaracağım.