@Siyah Martı Ustad yine ben ve bir sorun daha Bu sefer son sorunum olacağını duşunuyorum. Dune kadar yine temiz baskılar alırken bugun filament değişikliği yaptım. Denif'den bahsetmiştim gecenlerde onu taktım ve deneme icin bir baskıya başladım. Bir baktım filament akışı durmuş. Sonra fark ettim ki bu dişlilerden beyaz olan tıkanıyor. Sarı donmeye devam ederken beyaz tıkandığı icin iceri filamenti suremiyor. Mandalı hafif gevşetince bir "cıt" ediyor sanki yerine oturuyor sonra tekrar duzgun donmeye devam ediyor ama cok kısa sure. Sonra yine donme duruyor. Bunun sebebi ne olabilir. Mandalda kırık var mı diye o beyaz kısmı mandalıyla beraber cıkarttım. Bir kırık yok. Mandalın yayı bana cok sert geldi. Yayın vidası gevşekte hatta şuan işlevi yok gibi bir şey ama mandal bayağı sert. Ondan dolayı olabilir mi acaba ondansa yayı biraz kucultmeli miyim?

Bu arada tekrar eski filamentime gectiğimde sorun devam etti. Dun duzgun basan filament bugun tekrardan benzer sorunu yaşatmaya başladı. Beyaz doner kısım bir sebepten kitleniyor ve iceri filament akışı olmuyor. Mandalı biraz gevşetince bu kitlenme cozuluyor. Sebep yay gerginliğinden dolayı o belli ama cozumu bulamadım. Vidasıyla ayar yapamıyorum. Tek care yayı bir tık kucultmek kalıyor.