Makine Ender-3 V2. Yay haric upgrade yapmadım. Makinenin cam tablası (veya altındaki yatak mı bilemiyorum) biraz sorunlu. Yatak ayarını ne kadar yaparsam yapayım orta kısım nozule hep daha yakın kalıyor ama gorsellerdeki sorunla onun alakası olduğunu duşunmuyorum. Gorselleri yukledim. 0.12 katman ve raft ile bastım. Raft belki gereksizdi ama işi garantiye aldım. Genel olarak baskı cok guzel olsa da gorseldekiler gibi bir sorun var. Tam olarak nasıl bir şey tanım koyamadığım icin internette hic araştıramadım.

Cura ayarlarını merak eden olursa CHEP'in Ender-3 icin verdiği 0.12 (good) ayarları kullanıyorum. %10 infill. Daha oncesinde de 0.12 standart Ender-3 Pro ayarları ile başka bir baskı almıştım. İlk defa 0.12 ile bastığım icin infill ayarını .20 de bıraktığımdan baskı yapılırken arada sırada nozul ucu infille deyiyordu. Onu da cok duzgun bastı ama buna benzer yanık gibi şeyler oluştu bazı bolgelerinde.(Bir de cıngıraklı oldu %5 infill ile basıyordum. Herhalde infillin bir parcası koptu ve iceride kaldı) Ben herhalde ondandır diye bu sefer CHEP profil ile başka bir model bastım ama yine aynı sorun var. Baskıları boyayacağım icin sorun yok giderilebilir şeyler ama neden olur, cozumu nasıldır bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

@Siyah Martı hocam sizin dediğiniz gibi borudaki sorundan kaynaklı olabilir mi acaba diye duşundum. Siz de bir fikir verebilirseniz sevinirim. PFTE borudan kaynaklıysa onun deforme olmuş uclarını kessem kullansam olur mu acaba?

Başlık ne alaka duzenleyen arkadaş gozunu seveyim konuyu da mı okumuyorsun. Sorunum gorsellerini eklediğim baskıdaki tırtıklanma tarzı şeyler. Sadece arka bolgede var bu sorun. On bolge gorseli tum baskıyı gostermek amaclı. Neden olduğunu cozmeye calışıyorum. Orta kısım, nozul ne alaka orada ek bilgi olarak gectim sadece... Devam boyle kafanıza gore sacmalamaya.

Dosya Ekleri IMG_20220203_100232.jpg 57,6 KB · Goruntuleme: 77

IMG_20220203_100206.jpg 60,2 KB · Goruntuleme: 69

IMG_20220203_100054.jpg 52 KB · Goruntuleme: 66