Sorun başlıkta da belirttiğim gibi. Pla filament kullanıyorum. Porima marka. Baskıları alırken kalkmalar yaşıyorum. Gorseller de ekledim. Brim veya Raft kullanın diye onermeyin lutfen bastığım tasarımlar brim veya raftsız basılabilmesi gereken tasarımlar. 0.20 katman kalınlığında basıyorum. Makineyi 20 derece civarı, petekler yanmayan odada kullanıyorum. Şimdiye kadar denediklerimi belirteyim:
Tabla sıcaklığını 50-70 derece arası surekli değiştirerek denedim. 50 derecede ilk katman yapışsa bile bir yerden sonra baskı komple yataktan sokuldu. 55-70 arası cok bir fark gozlemleyemedim. Bir de sıcaklığı cok arttırıp 80 derece tabla ısısı denesem mi diye duşunuyorum ama pla sıcağı sevmez demişti @Siyah Martı hocam. Reddit'te bazı konulara baktığımda birisi yatağı 50 dereceye aldığımda sorun duzeldi dedi. Bu bilgiler dahilinde ilk 50 denedim baskı, yataktan komple kalktı. Birisi de 80 derece yatakta kullandım ve warping sorunu gecti dedi. Bunu denemeyi duşunuyorum.
Nozul sıcaklığı 200-210 arası basıyorum. Belki 215 de denemiş olabilirim ama hatırlamıyorum. Daha fazlasını denemedim. Bunu da abartıp 220-230 gibi bir sıcaklıkta denesem mi diye duşunuyorum.
Yatak kalibrasyonunu test baskısı ile beraber yapıyorum @Siyah Martı hocamın belirttiği gibi. Test baskısında 3 bazen 4 kat atmasını bekliyorum ve herhangi bir sorun cıkmıyor. Kalibrasyonda sıkıntı olacağını duşunmuyorum.
Baskı oncesi yatağa pritt surerek muhtemelen bu sorunu atlatabilirim ama boyle bir sorun yaşamamam gerektiğini duşunuyorum. Surekli pritt surmek, baskıyı ve yatağı temizlemek istemiyorum. Yatağımın yamuk olduğunu duşunuyorum cam yatak olmasına rağmen. Yatak ayarından sonra nozulu hareket ettirip bakınca bunu daha net anlıyorum. Bazı kısımlarda nozul yatağa daha yakın, bazı kısımlarda daha uzak. Cok buyuk farklar değil ama warping yaparlar mı bilemiyorum. Bir sonraki denememde Cura'da deneysel bir ozellik varmış draft Shield diye. Baskının etrafına bir nevi duvar oruyor hava akışı olmasın diye. İlk once ilk katmanı 0.28 ile basmayı deneyeceğim. Yine benzer sorun yaşarsam draft Shield ozelliğini deneyeceğim. Bir de şu anki cura ayarımda ilk 4 katmanda nozul fanı calışmıyor. Bunu 6 katmana (1mm yukseklik) arttırmayı duşunuyorum. Sizin de başka tavsiyeniz varsa beklerim. @Siyah Martı
Duzenleme= Nozul ısınmaya başladığında otomatik olarak LCD'de sol alttaki işaret %100 oluyor. Cura'dan ayarlama ilk 4 katmandan sonra fan calışacak şekilde olsa bile bir şekilde fan surekli ilk katmanlar da dahil calışıyor olabilir mi? Surekli fan sesi geliyor cunku ve ducta elimi goturduğumde bir serinlik geliyor, fanlar donuyor. Ama nozulun ucuna baskı sırasında elimi sokamıyorum.
Dosya Ekleri WhatsApp Image 2022-01-21 at 22.57.28 (2).jpeg 100,4 KB · Goruntuleme: 41
WhatsApp Image 2022-01-21 at 22.57.28 (1).jpeg 79,9 KB · Goruntuleme: 36
WhatsApp Image 2022-01-21 at 22.57.28.jpeg 85,3 KB · Goruntuleme: 34