@Siyah Martı
Ender 3 V2 sessiz fan değişimi nasıl yapılır? Ender 3 V2 yazıcısını yakın zamanda 3 boyutlu yazıcılara başlamak icin satın aldım. Ayarlarını yaptıktan sonra baskılardan genel olarak memnunum ama fan cok ses yapıyor. Ozellikle bu sesin hotend fanından geldiğini sanıyorum. Yabancı ulkede herkes Noctua fanlar kullanmış ve 40 mm fanların 200 TL...
www.technopat.net

Bu konudan belirli bir sure sonra anakart arızası oldu ve garantiden değiştirildi. Yazıcı geldikten sonra bu değişimleri yaptım ama paylaşmaya fırsatım olmadı.
Surprizbozan: Dışarıdan fotoğrafı

YAILE Yet another IKEA Lack enclosure easy to print by HoessIAB This IKEA Lack enclosure can be fully printed with 1kg spool of PLA. All the parts take about 4 days of printing with your Ender 3. You need following additional parts to build YAILE: 1x 3mm x 442mm x 538mm | Acrylic Glas for the door 3x 10mm x 449mm x 540mm | Chipboard, white for the walls 50x...
www.thingiverse.com

Paylaştığım linkte bulunan parcaları bastım, orada bulunana vida olculerini ve adetini, pleksi ve strafor olculerini kullandım. Ayrıca pleksiyi ve straforları kesemediğim icin yapıştırıcı kullandım.

Surprizbozan: Fan duct ve anakart

Satsana Ender-3 V2 Fan Duct X by SeanChangX Here's the fan duct for the Ender-3 or the Ender-3 V2. https://www.simscale.com/projects/SeanChang/ender-3_v2_4010-4020_fan_duct/
www.thingiverse.com

GittiGidiyor – Turkiye'nin Oncu Alışveriş Sitesi Elektronik, moda, kozmetik, ev, ofis, anne & bebek, spor ve daha bircok kategoride milyonlarca urunun satıldığı online alışveriş sitesi GittiGidiyor, bir eBay şirketidir.
www.gittigidiyor.com

Ozellikle fanlarımdan cok memnunum ve cok iyi hava akışları var ama tam guc verirseniz gercekten ses cıkarıyor bu yuzden voltaj donuşturucu aldım. Anakartta bulunan doğrudan 24v cıkışını donuşturucuye bağladım ve donuşturucuden hem anakart fanına hem de hotend fanına 20.7v ayarladım boylece anakart fanı hic kapanmıyor. 1 tane anakart icin 2 tane de duct icin toplamda 3 tane 40x20 fan kullandım ve 20.7v'ta hem cok sessiz hem de gayet iyi hava akışı sağlıyor. Bu arada baskıda oluşan hata benim yanlış tasarımımdan kaynaklanıyor. Bu tasarım ile 10 cm kopruleme yapabiliyorum. Daha fazlasını denemedim ama buyuk ihtimalle daha fazla olunca sarkmalar başlayabilir.

Surprizbozan: Elektronik bolumleri

Ender-3 V2 120mm Fan PSU Cover - split to fit ender-3 v2 buildplate by Pawialdo PSU Cover I designed for my 120mm quiet fan I had lying around. Requires custom feet to raise the printer a bit.
www.thingiverse.com

Kapalı sistem yaptığım icin elektronikleri dışarı almam daha iyi oluyordu. Sadece z ekseninin motor ve switch kablolarını elimde fazladan olan x ekseninin kablo setiyle değiştirdim boylece anakarta yetişmiş oldu. Anakart icin 120mm bir fan kullandım ama bu fan bu guc kaynağı icin cok fazla daha duşuk bir fan kullanmanızı oneririm. Bunun icin donuşturucu kullanmanıza gerek yok doğrudan lehim yapabiliyorsunuz ikisi de 12v.

ID-COOLING XF-12025-SD-K 4Pin PWM 120mm Kasa Fanı Fiyat ID-COOLING XF-12025-SD-K 4Pin PWM 120mm Kasa Fanı uygun fiyat ve hızlı teslimat Gelbura.com
www.gelbura.com

Surprizbozan: Filament

Dosyasını bulamadım ama altta paylaştığım da yeterli olur.

Ender 3 external spool holder (Stl / Step) by Noctera I´ve designed this spool holder for the Ender 3. You only have to attach the original spool holder from the Ender and you can put your spool wherever you want.
www.thingiverse.com

Surprizbozan: Firmware

Firmware olarak altta paylaştığım modeline 3x3 mesh olanını kullanıyorum ve eklediği ozelliklerle yazıcıya adeta seviye atlatıyor. Kurulumu icin sd kartı boşaltıp icine kurulum dosyasını atıyorsunuz ve yazıcıya takıyorsunuz. Kurulumu otomatik olarak yapıyor.

Releases · Jyers/Marlin Marlin is an optimized firmware for RepRap 3D printers based on the Arduino platform. | Many commercial 3D printers come with Marlin installed. Check with your vendor if you need source code for yo...
github.com

Surprizbozan: Damper

Ayrıca sesi yere iletmemesi icin damper kullanıyorum.

ender 3 V2 damper feet with clip by roscop13 This is just a remix of the feet with clip for the ender 3 v2 to adapt to the bigger rubber pads. So you need to print 4 copies for each corner of my remix + 4 copies of this one (choose the damper_feet4040-A-without...):https://www.thingiverse.com/thing:3541279/files and then assemble them...
www.thingiverse.com