Ender 3v2 + BL-Touch (orijinal Creality) kullanıcısıyım. Yaşadığım sorunlar hakkında eklediğim gorsellere bakarak da fikir edinebilirsiniz.

Başlıca yaşadığım sorunları ve denediğim cozumleri aşağıda sıraladım.

Baskının tablaya yapışmaması (cozuldu) Ne yaptıysam cozum bulamamıştım. BL-Touch ile kalibrasyon yapsam bile yine de yapışmıyordu. 5 derece aralıklarla tabla ısı ayarını değiştirerek denesem de beceremedim. Sonuc olarak yapıştırıcı kullanmayı denedim ve cok etkili oldu. Pritt cok sağlam tutuyor. Tabla soğumadan kesinlikle tabladan ayrılmıyor, soğuduktan sonra bile ufak bir direnc gosteriyor. Uzun sureli baskılar icin tavsiye ederim. Pritt'in cok maliyetli olduğunu duşunduğum icin sac spreyi denedim ve o da gayet başarılı fakat pritt kadar sağlam tutmuyor. Uzun sureli baskılar icin pritt tercih ederim. Yapıştırıcı uygulamalarından sonra ilk katmanların ne kadar temiz olduğunu gorsellerden gorebilirsiniz.

Kopru atamama sorunu Baskı hızı olarak 35, 50 ve 70 denedim ama yine de kopru atamıyor. Deadpool ve ninja kaplumbağa figurlerinin omuz kısımlarında da bunun etkisini goruyorum sanırım. Normalde bu baskılar desteksiz olarak basılabiliyorlar ama ben artık basamıyorum. Tahminimce fanlarda problem var ama emin değilim.

Olculer tutarsız Cizim programında verdiğim olculer ile aldığım baskıdaki olculer birbirini tutmuyor. e-step ayarını cetvel ile yaptım(cetvel ile ne kadar doğruluk olur bilmesem de) ama z-y-z icin yapamıyorum. Kalibrasyon yapabilmek icin dijital kumpas aldım ama dandik cıktığı icin doğru olcumler yapamıyorum. Kaliteli olanları da aşırı pahalı. Tavsiye edebileceğiniz kumpas varsa onunla tekrar denemek istiyorum.

Duct uygulaması Oncelikle hangi tasarımı tercih etmeliyim bilmiyorum. Fan markası olarak da oyle. Makinenin şimdiki hali oldukca ses yapıyor ve boyle bir guncelleme yapmışken sessiz fan takmak isterim. Baskılarda yaşadığım problemler varken duct baskısı alabilir miyim bilemiyorum.

Şimdilik aklıma gelen sorunlar bunlar. Aklıma gelen olursa ekleme yaparım.

Kullandığım dilimleyici: Cura
Kullandığım filament: Esun PLA+ Mavi
Gorsellerdeki baskıları 195 derecede aldım.

@Siyah Martı Hocam selamlar, yine ben Musait olduğunda ilgilenebilirsen sevinirim

Dosya Ekleri Deadpool (1).jpg 76,4 KB · Goruntuleme: 112

Heat Tower (2).jpg 94,9 KB · Goruntuleme: 86

Heat Tower (3).jpg 135,9 KB · Goruntuleme: 146

Heat Tower (4).jpg 62,6 KB · Goruntuleme: 85

Heat Tower (5).jpg 144,1 KB · Goruntuleme: 70

Heat Tower (6).jpg 90 KB · Goruntuleme: 162

Tabla (1).jpg 126,6 KB · Goruntuleme: 90

Tabla (2).jpg 224 KB · Goruntuleme: 62

Tabla (3).jpg 144,8 KB · Goruntuleme: 67

Heat Tower (1).jpg 62,9 KB · Goruntuleme: 96

Ninja (5).jpg 119,9 KB · Goruntuleme: 125

Deadpool (2).jpg 114,5 KB · Goruntuleme: 85