1 haftadır 3D yazıcı işlerini araştırıyorum ve 2 gun once ender 3 V2 yazıcımı elime almış bulunmaktayım. Kurulumu sorunsuz gercekleştirdim, makine duzgun calışıyor. CBC marka filament siparişi elime gelmediği icin ilk zamanlar yazıcı ile beraber gonderilen filament ile cıktılar aldım. Deneme yanılmayla bazı cıktıları, bazı sorunlarıyla beraber duzgun sayılabilecek şekilde aldım. Ertesi gunu CBC marka filament geldi ama bir sorun yaşıyorum ve kaynağı filament mi emin olamadım. Baskılarda bir sure sonra filament gelmiyor. Filament ekleme kısmına baktığımda filamentin plastiğinin soyulup orayı tıkadığını duşunuyorum. Eski, hediye filamentle boyle bir sorun yaşamamıştım. Bu filament ile bir işlemi duzgun bile tamamlayamıyorum bazen. Eğer duzgun tamamlasa bile ikinci bir baskı almaya calıştığımda filament gelmiyor. İcerideki filamenti boşaltıp, yenisini ekleyince filament geliyor yani nozul tıkanması olduğunu duşunmuyorum. Resim de ekledim. Filamentte sorun var ise geriye yollamayı duşunuyorum ama yeni yeni bu işlerle uğraşmaya başladığım icin sorunun filamentte olup olmadığından emin değilim. Şimdi tekrar eski hediye filamenti taktım ve onunla ust uste kısa baskılar alacağım. Onda sorun olmaz ise herhalde yeni filamentte bir sorun vardır.

Dosya Ekleri 85a683a0-a43a-4b0b-a679-6c6614d8f9db.jpg 63,9 KB · Goruntuleme: 147