Merhaba. Yazıcıyı alalı yaklaşık 1 ay oldu. 1 aydır surekli olarak baskı yapıyordı. Bugun yazıcının parcalarının cok tozlandığını ve kirlendiğini fark ettim. Nozzle'ın yan tarafında bulunan fanı temizlemek icin logoyu soktum ardından alttaki havalandırma kanalında bulunan iki ufak vidayı cıkarttım. Amacım nozzle başlığını cıkarttıktan sonra Nozze'ı değiştirmekti. Tum bu işlemleri bir videoyu izleyerek yapıyordum. Tam Nozzle'ı değiştirme aşamasına gelmiştim ki socket Wrench'e ihtiyacım olduğuınu fark ettim. Elimde bu aletten olmadığı icin değiştirme işini erteleyerek tum vidaları geri takarak fan kısmını aynı şekilde kapattım. Tekrar baskı almak istediğimde filamentin akmadığını fark ettim. Nozzle'ın ici tamamen temiz buna eminim cunku in-out dediğimde sorunsuz bir şekilde calışıyor ve filamenti akıtabiliyor sadece baskı esnasında akıtmıyor. Sorunun kaynağı ne olabilir ve nasıl duzeltebilirim? Bu konuda fikriniz varsa ve yardımcı olabilirseniz cok sevinirim. Teşekkurler.

sorunun nozzle'dan değil tabladan olduğunu fark ettim. genel temizlik yaparken tabla altındaki somunları sıkmıştım. bir turlu kalibrasyon ayarını yapamıyorum.