İyi gunler herkese.
3D yazıcı almaya karar verdim ama aşağı yukarı aynı fiyatta olmalarına karşın Creality'nin hangi yazıcısını alacağıma karar veremedim. Ender 5 Pro ile CR 6 SE modelleri arasında kaldım. Hangi yazıcıyı onerirsiniz?
29.03.2021 eklemesi:
Herkese tekrardan merhaba biraz duşundukten sonra CR 6 SE modelini aldım. One cıktığını duşunduğum ozellikleri de şoyle:
1- Otomatik Bed Levelling: Printer işlerinde acemi olduğum icin bu işlemi otomatik yapması bana hızlı bir başlangıc sağladı. Yazıcı uzerindeki piezo sensorler ile tablo uzerinde 16 noktadan olcum yapıp kalibrasyonu sağlıyor.
2- Flament sensoru ve elektrik kesintisinde devam edebilme ozelliği: Bu ozelliği henuz test etmedim ama yanlış hatırlamıyorsam diğer yazıcıda da vardı.
3- Kurulumu cok kolay: Z ekseni zaten monte edilmiş halde geliyor o yuzden Z ekseni icin fazla bir uğraşa gerek kalmıyor.
Şimdilik goruşlerim boyle. Hem hazır modelleri hem de kendi hazırladığım birkac basit mekanik modeli basma şansım oldu. Bu modelleri kutuda gelen flament ile bastım. İlk deneyimlerim olduğu icin fazla kıyaslama imkanım yok lakin cıkan sonuclar beni tatmin etti.