Bugun Ender 3 Pro isimli yazıcıyı satın aldım fakat ufak tefek problemlerim var. Tabla ayarını yaptıktan sonra kalibrasyon testi icin modellenmiş kalibrasyon kupu bastım. Aşağıda resimde gorulduğu gibi X ve Y harflerinin bitiminde yazıcı sacmalamaya başladı. Basım kalitesi o andan itibaren bozuldu. Bu modeli basarken yemek masasında basmıştım ve masada titreşim ve sallanma oldu. Ust kısımda Z harfinin gozukmeme sebebi ust kısım kalitesiz olduğundan ufak bir kurcalama ile parcalandı o yuzden Z harfi kotu gozukuyor.

İkinci problemim ise filament besleme yerinden filament alırken "tak" diye sesler geliyor ve filament borusu titreşiyor. Bu ses ve filament cekerken gelen titreşim normal mi? Eğer değilse duzeltmem icin nasıl bir yol izlemeliyim.

Ucuncu ve son problemim ise adını yanlış bilmiyorsam extruder bolumu. Nozul'un bağlı olduğu ve fanların bulunduğu yazma bolumu. Elimle dokunduğum zaman hareket edebiliyor. Benim bildiğim sabit durması lazım ve sadece sağa sola gitmesi lazım ancak benimkini hafif dokunuşlarla hareket ettirebiliyorum.

Şimdilik problemlerim bu kadara cevaplarınız icin şimdiden teşekkurler.