Oncelikle saygılar, elimde 2 senedir bulunan Ricoh SP111DDST model yazıcım var. Bu yazıcı ile gerek Windows 10 gerek Windows 7 işletim sistemlerinde herhangi bir problem yaşamadım diyebilirim. Ancak mecburen gecmiş olduğum Ubuntu Budgie (21.04 surumu) işletim sisteminde başlangıcta yazıcımı hic calıştıramadım. Ardından GitHub sitesi uzerinde (ricoh-sp100/INSTALL at master · xundeenergie/ricoh-sp100 tam adresi) bir surucu yazılımı buldum. Bana verilen talimatları aynen uyguladım ve bir test sayfası yazdırmaya karar verdim. Yazıcım yazdırma işlemine başladı, hemen ardından kağıdı olduğu gibi (uzerine hic murekkep puskurtmeden) cıkarttı. Sorunu ne denediysem cozemedim, aslında biraz da Linux tabanlı işletim sistemlerine olan bilgisizliğimin/deneyimsizliğimin de etkisi olduğunu duşunuyorum. Yardımlarınız icin şimdiden teşekkurler.
Bu arada cozumu buldum, apt paket yoneticisini kullanan işletim sistemleri icin sudo apt-get install imagemagick-6.q16 kodu ile yazıcının boş kağıt cıkartma problemi cozulebiliyor.