Merhaba oncelikle bu ses sistemleri konusu hakkında pek bilgi sahibi değilim o yuzden baştan yanlış bir şey soylersem kusura bakmayın. Zaten bu konu hakkında şu ana kadar ki yaptığım şeyler sadece deneme yanılma.
Şimdi benim elimde mi TV stick, akıllı olmayan ama cok da eski olmayan bir Samsung TV ve Samsung HT-TX715 5.1 sinema ses sistemi var. Benim isteğim de Mi Stick'ten oynattığım filmlerin(Netflix, YouTube, Amazon) TV de gosterilmesi sesin de sinema sisteminden gelmesi. Bunun icin televizyonumla ses sistemini optik ses kablosuyla bağladım ve artık tvdeki sesler ses sisteminden geliyor fakat şoyle bir sorun var sisteminden 5+1 olmasına rağmen 2+1 olarak calışıyor yani arka hoparlorlerden ve Center hoparlorden ses gelmiyor. Hoparlorler bozuk değil calışıyor fakat 2+1 olarak. Bunu bir turlu cozemedim. TV'de, ses sisteminde, Mi Stick'te yapmadığım ayar kalmadı fakat olmuyor.
En sonunda boyle bir donuşturucu: 142.12TRY 43% OFF|HDMI uyumlu ses Extractor + optik TOSLINK SPDIF + 3.5mm Stereo ses donuşturucu 4K x 2K ses dağıtıcı kablosu icin PS4 TV DVD|HDMI Kabloları| - AliExpress almayı planlıyorum. İşe yarar mı?
Veya başka bir cozum bilen varsa yardımını bekliyorum.