Yuzyıllardır TV izlemiyorum. Teknolojisini de takip etmiyorum. Salona annem icin SEG marka 59 ınch bir TV almıştım oyle takılıyorlar. Fakat bir suredir Android TV muhabbeti aldı başını gidiyor. Ne işe yarar, almaya değer mi, nasıl calışır bilmiyorum ama ilgimi de cekti ve birkac araştırma yaptım. Salona, fiyatları diğerlerine nazaran daha insaflı olduğu icin ve TCL 65C728 TV alabilirim boylece eski televizyonu da yatak odama alırım diye duşundum. TV box diye bir aparatla eski televizyonlarda Android hale getirilebiliyormuş. Bu yontemle odamdaki TV de Android hale getirilebilir ve evde 2 tane Android TV olur diye duşundum. Yani şahtık şahpaz olacaz gibi gorunuyor.
Neyse, dediğim gibi biraz araştırma yaptığımı soylemiştim. Karşıma aşağıdaki urunler cıktı. Mi Box s ile ilgili şikayetleri gordum ve belki de eski kalması sebebiyle biraz soğudum, bu yuzden onu aşağıya yazmadım. Amacım şu, madem boylesi bir masrafa gireceğim once box ile Android TV nedir, nasıl kullanılır, cok mu gerekli gibi soruları salonda eski TV'de deneyimlemek ve eğer hoşuma giderse de bahsettiğim TV'yi alıp planımı uygulamak. Port sayısı, Ethernet girişi, SD kart takılabilmesi sebebi ile mecool daha cazip gibi geliyor ama diğerleri konusunda bilgi edinmediğim icin avantajları ile birlikte ne tavsiye ederseniz soylerseniz sevinirim. Soylediğim gibi bu teknolojiyi cok bilmiyorum ve neye ihtiyac var ne olursa daha iyi olur bilmiyorum.
Google Chromecast TV 4K.
Mecool km2.
Botech wzone 4K.