Dunyanın en populer sosyal ağlarından Instagram'a yapay zek destekli iki yeni ozellik geldi. Meta tarafından yapılan acıklamaya gore kullanıcılar, artık Instagram'da yapay zek destekli cıkartmalar oluşturabilecekler. Ayrıca Instagram'a yuklenecek olan gonderiler, bundan sonra yapay zek destekli bir goruntu duzenleme aracı ile ayarlanabilecek.
Once yapay zek destekli cıkartma oluşturma aracından bahsedelim. Cunku bu arac kullanıma sunuldu ve an itibarıyla kullanıcılara ulaşmaya başlamış durumda. Ustelik kullanmak icin ayrı bir uygulama yuklemek veya yoğun bir caba sarf etmek gerekmiyor.
Instagram'ın yapay zek destekli cıkartma aracı nasıl kullanılır?
Adım #1: Sohbet veya hikÂye ekleme ekranında cıkartma simgesine dokunun. Adım #2: Sohbet ekranı icin arama bolumune İngilizce metin yazın. HikÂye paylaşımı icin "yapay zek cıkartmaları" seceneğine dokunun. İngilizce metin yazın. Adım #3: Oluşan cıkartmayı paylaşın. Instagram'ın yapay zek destekli cıkartma oluşturma aracını kullanmak işte bu kadar kolay. Meta, yapay zekÂnın oluşturduğu cıkartmaların Instagram ozelinde olmayacağını duyurdu. Beğendiğiniz cıkartmaları Instagram ve Facebook'ta hikÂye paylaşırken veya Messenger ile WhatsApp'ta mesajlaşırken de kullanabileceksiniz.
Instagram'ın yapay zek destekli goruntu duzenleme aracı, etkileyici bir deneyim sunacak
Instagram'ın yapay zek destekli goruntu duzenleme aracı, kullanıcıya etkileyici bir deneyim sunacak. Zira bu duzenleme aracı, bir goruntunun yeniden bicimlendirilmesi ile arka planının değiştirilmesini sağlayacak. Diyelim ki bir fotoğrafı sulu boya ile yapılmış gibi gostermek istiyorsunuz. Yapmanız gereken tek şey bunu yazmak olacak. Yapay zek destekli arac, goruntuyu yeniden duzenleyecek.
Aracın arka plan duzenleme ozelliği ise alıştıklarımızdan farklı bir deneyim sunacak. Bugune kadar zaten arka plan değiştirmek icin onlarca arac kullandık. Meta'nın kullanıma sunacağı yeni arac, yapay zek tarafından oluşturulan bir arka planı kullanmanıza izin verecek. Cıkartma ve yeniden bicimlendirme ozelliğinde olduğu gibi arka plan değiştirme aracında da bir metin yazmanız yeterli olacak. Buradaki tek dezavantajın İngilizce olduğunu belirtelim. Meta'nın ilerleyen donemlerde daha fazla dil icin destek verip vermeyeceği şu an icin bilinmiyor.
Webtekno'yu Threads'de takip et, haberleri kacırma