Merhaba arkadaşlar. 4 Mayıs'ta TCL 65P735 65" 4K Google Smart TV'ye geciş yapmadan once Samsung 40M5000 40" Full HD TV kullanıyorduk. Samsung televizyon akıllı olmadığı icin Xiaomi Mi TV Stick (ilk nesil) kullanıyorduk.

Mi TV Stick pek performanslı bir cihaz değildi. Sık sık kasıyordu. Cihaz bir sure aktif calışıp kendini toparlayınca Disney+'tan 1080p icerik izleyebiliyordum ve coğunlukla akıcıydı. Fakat cihaz uzun sure kullanıldığı zaman uykudan uyandığında cok kasmaya başlıyordu. Yeniden başlatıp bir sure kendine gelmesini bekleyince kasma geciyordu. Yani acıkcası kasma olayından dolayı pek icime sinmedi.

Şu anda TCL televizyona geciş yapmış olsak da ailem Samsung televizyonu farklı bir odaya kurup kullanmaya devam etmeyi duşunuyor. O zaman da Mi TV Stick kullanmaya devam etmek gerekecek ve kasma sorunları devam edecek.

O yuzden şimdi olmasa da ileride Mi TV Stick'i değiştirmek istiyorum. Evet, Xiaomi'ye gore cok daha iyi cihazlar var (Chromecast with Google TV 4K gibi) fakat coğu Turkiye pazarında resmi olarak satılmıyor, yurt dışından almak gerekiyor.

Bu yuzden Xiaomi TV Stick 4K ve Xiaomi Mi Box S 1. nesil cihazlarını duşunuyorum şimdilik. Xiaomi aslında TV Box S 2. nesil cihazı cıkarmış fakat henuz Turkiye pazarında satılmıyor. Gerci TV Stick 4K da coğu yerde ithalatcı garantili olarak satılıyor fakat Turkiye'de hicbir sorun olmadan kullanılabiliyor. Fakat TV Box S 2. nesil cihazı Turkiye'de satan sadece 2 satıcı var ve ikisinin de ismini hic duymadım, bu yuzden TV Box S 2. nesil'i şimdilik eledim.

Xiaomi TV Stick 4K mı, Xiaomi Mi Box S 1. nesil mi? Tabii ki başka onerileriniz de varsa dikkate alabilirim. Yani illaki bu iki cihazdan biri olacak diye bir şey yok.