Oncelikle pikap konusunda yeniyim. Cocukluğumdan beri hep ilgimi ceken bir alet olsa da ancak alabildik Cok uzun uzun araştırmadan ve butceyi cok fazla zorlamadan Ion Audio MaxLP diye bir cihaz aldım. Dediğim gibi bu konuda yeniyim ve ne iğne kalitesi hakkında bir fikrim var ne de ses kalitesi hakkında. Yorumlara ve acıkcası daha cok tasarımına tav olarak aldım Bu cihazı kullanan arkadaşlardan fikir alabilirim diye umuyorum. Sizce başlangıc icin tatmin eder mi?
Bir de plak konusu var tabii: Yine D&R'dan 1-2 plak almayı duşunuyordum ama bazı yorumlarda plakların ses kalitesinin cok kotu olduğu yazılmış. Gercekten de bazı plakların ses kalitesi kotu olabiliyor mu? Bunun icin secici olmamız gereken belli başlı alışveriş siteleri var mı? Yani ben plakların MP3 gibi sıkıştırılmış olmamasından dolayı cok daha kaliteli, kayıpsız sesler urettiğini duşunduğum icin bu işe giriştim ama işin aslı boyle değilse hayallerim suya duşer
Bir de plaklar da tıpkı kasetler gibi surtunmeye maruz kaldığı icin zamanla ses kaliteleri bozulur ve bir muddet sonra cop olurlar mı?
Şimdiden teşekkurler.