Herkese merhaba. Daha once bu arıza ile ilgili konu acılmıştı, benzer sorundan bende muzdariptim. Konuyu acan arkadaş farklı bir yontemle arızasını gidermiş olsa da benzer arızaya sahip kullanıcılar olabileceğinden yeni başlık actım.
İlgili konu linki: Ses sisteminden gelen "tup tup" sesler
Logitech Z506 ses sistemimi severek kullanıyorum. Ses kalitesi ve bassları gayet tatmin edici. Uzun bir sure once başlayan arızayı turlu cozum yolları denememe rağmen gideremedim. Cihaz acıldıktan 1-2 dk sonra bass kutusundan ve sol hoparlorden ''catırtı-patırtı'' sesleri geliyordu. Modemden uzaklaştırma, kablosuz kapatma, akım koruyuculu priz, normal priz, farklı evde deneme, farklı cihazda deneme dahil aklıma gelebilecek her yontemi denedim, cozemedim.
Gectiğimiz gunlerde yetkili servisi ile goruştum, cihazı yollamamı istediler. Calıştığım yerdeki bir abim cihazı getirmemi soyledi. Birlikte bass kutusunu actık (cihazın garanti suresi doldu). Biraz inceleme sonrası vidalara sıkılan mumun uzerinin pas ile kaplandığını farkettik. Sıfır nemli ortamda kullanmama rağmen ses kartının uzerindeki vidalar pas tutmuş ve bu paslar yuruyerek devrenin uzerindeki yollar arasında bağlantı kurmuş. Yani kısa devre oluşuyor. Arızanın 1-2 dk sonra başlama sebebi ise cihazın ısınması.
Dikkatlice bu yollar ve arasındaki pasları temizledik. VD40 sıktık ve fırcaladık. Sorun cozuldu. Şimdi -maşallah- canavar gibi calışıyor.
Umarım işinizi gorur.
@Ali Celik
@Bthn