Dun yeni bir mikrofonlu kulaklık satın aldım markası E-WaveOP338
Usb girişli ve entegre ses kartı gibi bircok ozelliği var. O yuzden, "Realtek" uzerinden mikrofon ayarı yapamamaktayım.
Daha once, realtek uzerinden ayar yaptığım icin oyun icerisinde mikrofondan sesim cok guzel ve net gidiyordu.
Ancak USB Girişli bir mikrofon olduğundan aşağıdaki resim gibi.
Sorun ise tam olarak aslında şu;
Skype veya başka bir sesli uygulama uzerinden cok rahat bir şekilde konuşabiliyorum. Sesim net bir şekilde karşı tarafa gidebiliyor herhangi bir dip ses cızırtı veya gurultu olmadan.
Ancak oyunda (Left 4 Dead 2) mikrofonumu test ediyorum kontrol etmek icin, "Ses" dediğimde. Cok yuksek cızırtı ve parazitli bir şekilde sesim yankı yapıyor oyunda mikrofonum acıkken ateş ettiğimde, ateş etme silah sesi mikrofona yansıyor ve oda yankıyla yukselmeye başlıyor. Yankı yaptıkca da daha cok yukselmeye daha cok cızırtı yapmaya parazit yapmaya devam ediyor. Şayet ki mikrofon jak girişli olsaydı, Realtek uzerinden iki uc geliştirmeler ayarı mikrofon bası gibi bircok ayarı yapıp bunu duzeltebilirdim. Ancak USB Girişli ve USB PnP Sound Device olduğu icin. Resimlerdede gorduğunuz gibi pek ayar yapılamıyor. Yapılabilecek ayarları ses aygıtlarından da, oyun icerisindende cok yaptım. Ancak değişen birşey olmadı. Yardıma ihtiyacım var. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse cok minnettar olurum.
Bilen var ise, lutfen yardım edebilir misiniz? Gercekten benim icin cok onemli.