Merhaba bugun cok şikayetci olmadığım ama neden olduğu hakkında sıfır fikrim olan ve belki burada cevap bulabileceğim bir sorunla karşı karşıyayım.

Ben muzik produksiyonu ve yayıncılıkla ilgileniyorum. Focusrite solo 3rd gen bir ses kartım var.

Kendisinin outlarında surekli takılı olan 2 adet Yamaha HS7 monitor, kulaklık girişine surekli takılı olan beyerdynamic bir kulaklık ve ilk input girişine bağlı Rode NT1a eşlik ediyor. 48v da mikrofonumun calışabilmesi icin surekli aktif.
Diğer hicbir oyunda, muzik programında veya başka bir yerde boyle bir sorun yaşamadım ama Valorant'ta ses kartımla garip bir interaksiyon alıyorum.
Oyunu ilk actığımda yaklaşık 5 dakika sonra tum sesler gidiyor anlık olarak ekran donuyor 1 sn surmeden eski haline donuyor ama şoyle donuyor: Duyduğum seslerde hicbir sıkıntı yok ancak mikrofonumdan ses karşı alıcıya delayli gidiyor. Mesela konuşuyorum yaklaşık 1 saniye sonra karşısı veya yayın benim sesimi duyuyor kendi kendine bir delay ekliyor yani. Bunu da şoyle cozuyorum yaşandığı gibi ses kartını USB'den sokup hemen geri takıyorum her şey Valorant'ı kapatıp geri acana kadar normal calışmaya devam ediyor.
Akla ilk olarak Aygıt Yoneticisi'nden USB portlarını otomatik kapatma ayarı geliyor ancak hepsi zaten kapalı şekilde.

Ses kartı ayarlarım bu şekilde: (safe mode kapatınca da aynısı yaşanıyor)

Bilgisayarımda tum ses aygıtları 48000 KHz ayarlı ve ana iletişim ve ses aygıtım ses kartım diğerleri hatta devre dışı (Realtek falan acık bırakınca da değişmedi)

Bircok şey denedim cozemedim bu sorunu en son Valorant'a destek mesajı gonderdim başka ses kartlarının bazı buglara sebep olduğunu ama ilk defa boyle bir sorun duyduklarını belirttiler ve onumuzdeki yamalarda cozmeye calışacaklarını ilettiler. Uzerinden cok uzun bir sure gecti belki hala işleme gecmedi koymadılar tamamen oyunla alakalı ama oyunla alakasız olma ihtimalinden oturu size de bir sormak istedim.

Değerli vaktiniz icin cok teşekkurler.

Dosya Ekleri 1689721295191.png 268,8 KB · Goruntuleme: 2

1689721505024.png 6,9 KB · Goruntuleme: 4

1689721531607.png 14,1 KB · Goruntuleme: 3