Merhaba. Tam model ismini unuttum ama 58 inc bir Grundig televizyona sahibim. 2 saat oncesine kadar sorunsuz bir şekilde calışan televizyonun sağ tarafında kararma meydana geldi. Aşağıya fotoğraf da koyacağım. Ekrana biraz dokundum hafif bir şekilde bastırdım ama goruntude duzelme olmadı. Kapatıp actım, fişini cekip taktım, farklı goruntu kaynaklarına gectim yine duzelmedi. Ufak bir umutla belki sorun antendedir diye duşunerek HDMI'a falan gecirdim ama yok sıkıntı ekranda gibi maalesef.

Yetkili servis ile iletişime gectim fotoğraf istediler. Cektiğim fotoğrafları attım ve bana dalga gecer gibi TV ayarlarına girip renk ayarı, kontrast parlaklık ayarı falan yaptırdılar. Boyle basit ve sonucsuz cozumler sunacaklarını bildiğim icin daha en başından "Format attım, renk ayarlarını kurcaladım duzelmedi" dememe rağmen yaptılar bunu. Boş cozum onerileri ile vaktimi yedikten sonra en sonunda adres bilgisi istediler fakat yetkili servis kontrol ucretinin 200 TL olduğunu soylediler. Sadece evime gelip televizyona 5 saniye bakıp "ledleri patlamış" vs demek icin 200 TL istiyorlar. Eve gelmeden fiyat bilgisi falan da vermiyorlar o 200 lirayı almak icin. Ben de servis kaydı oluşturmadım zamanım olunca televizyonculara gidip kendim fiyat yoklaması yapacağım fakat haftasonu vaktim yok. Onumuzdeki hafta da ne zaman gidebilirim bilmiyorum. 1 haftayı bulabilir. O yuzden sizlere sormak istedim.

Sorunu internetten biraz araştırdım led patlamıştır diyenler var. Sanırım tamiri mumkun olan bir sıkıntı ama sizce sorun ledlerde midir? Eğer sorunum led patlaması ise bunun masrafı tahmini ne kadar olur? Yakın zamanda boyle bir sorun yaşayıp tamir ettiren varsa bilgi alabilir miyim? Zamanım olunca gidip fiyat soracağım fakat tahmini ne kadar olacağını bilirsem kazıklanma ihtimalim o kadar azalır diye duşundum cunku televizyondan falan pek anlamam parcaların fiyatlarını da kestiremiyorum.

Fotoğraflar: