Lise hayatım bitti o yuzden bu konuda bir durum değerlendirmesi yapıcam.
4 sene once liseye daha başlamadan bir konu acmıştım:
https://www.frmtr.com/liseler/666225...-calismak.html
Herkes sozcuğunu herkez diye yazmışım cıldırcam yaw

Ote yandan şimdi de bunu tescillemiş oldum: Ortaokulda da konu anlatım kitaplarını okuyarak bir şeyleri başarabilmişim. Yani hocalardan şuanki gibi bir şey anlamıyordum. Dinleme ve dikkatini verme problemim var hem de had safhada. Sadece oğretmen olmasına gerek yok. Biri bana bir şey anlatırken ben 10 sn once ne anlattığını unutuyorum. Cunku dikkatim dağılıyor o arada. Psikolojik destek aldım bu sıkıntım yuzunden ancak son senem diye ilac desteği almayı reddettim.
Sonuc olarak lise hayatımda hocalardan verim alamadığım icin 9-10-11 matematik notlarım herkesin 90 aldığı sınavda bile 30 falandı.
Bu da 11. sınıfta actığım konu

https://www.frmtr.com/liseler/734359...rip-oldum.html
Bu konuda da sosyal uyuşmazlığımdan bahsetmişim daha cok. Evet bir de o sıkıntı vardı sosyal olarak toplumdan dışlanmış vaziyetteydik ve 11. sınıfım depresyonla gecmişti genel olarak. O yuzden de ders calışma konusunda berbat bir ortamdaydım.
12. sınıfa gectiğimde okulumu değiştirerek ozel bir okula kaydoldum. Buradaki ortamım cok iyiydi. Okula gelmeden once yeni bir kişilik yaratmıştım ve o kişiliğe cok calıştım ve daha sonra da ozum de o kişiliğe evrildi. Bu sene de hocaları dinleyemiyordum o nedenle sabah 8 saat ders sonunda her dersi tekrardan okuyup anlamaya calışmam gerekiyordu ve nasıl bir zaman kaybı yarattığını siz duşunun.
Temelim sağlam olmadığı icin 1 senede neler yapabilirdim ki? Uğraştım calıştım ama onume cıkan gerek sosyal gerek psikolojik problemler benim universite sınavında başarısız olmamda cok buyuk etken oldu. Matematikten ayte de 30 net Fenden ise 13 net yapmıştım. Şimdi mezuna kalmayı duşunuyorum.
Liseye başlayacak adaylara altın değerinde de tavsiyelerim var:
1. 9. Sınıfta ilk onceliğiniz sınıfta bir statu edinmek olsun. Mumkun olduğunca sosyal yeteneklerinizi kullanın. Girişken ve baskın olun. Arkadaşlarınızla iyi gecinin.
2. Ergenliğin en boktan zamanında olacağınız icin cinsel guduleriniz dikkatinizi dağıtacaktır cinsel gudulerinizi bastırın.
3. MUTLAKA 9. sınıftan itibaren bir beceri kursuna yazılın ve bunu devam ettirin. Boş gecirmeyin senenizi. Buyuk ihtimal bunu yapmaya uşeneceksiniz biliyorum ancak ilk adımı atın siz sonrası kendiliğinden gelecektir. Bir enstruman kursu olabilir veya spor kursu olabilir bu. Ben kick boks kursuna gitmiştim.
4. Lise Yerleştirme sınavından yeni cıktım bu sene dinleneyim mentalitesi varsa bundan KESİNLİKLE kurtulun.
5. 9. 10. 11. sınıf kitapları almak yerine 9. sınıftan itibaren TYT-AYT kitaplarını alın. Bitirebiliyorsanz 9. sınıfta TYT yi bitirin. Olmadıysa 10. sınıf yarıyıl tatiline kadar TYT yi bitirmiş olun. Liseye gectiğinizde 9. sınıfı bitirdim 10. sınıfı bitirdim diye değil, TYT nin şu kadarını bitirdim AYT nin şu kadarını bitirdim demeniz gerekiyor.
6. Eğer arkadaşlarınızın dersle alakası yoksa veya calışkan insanlar değilse, zamanla siz de onlar gibi olacaksınız bu tecrubeyle sabit. Arkadaş grubunuzu değiştirin. Ozellikle son senede cok ders calışan bir arkadaş grubunuz olursa bunun cok buyuk faydasını goreceksiniz.
7. 9. sınıf ve 10. sınıf yaz tatilini cok eğlenceli gecirin her şeyi yapın ders calışmayın. Ancak 11. sınıf yaz tatili başladıktan en fazla 1 ay sonra ders calışmaya asılın. Nerden başlayacağım diye kendinize sormayın TYT AYT konuları diye yazın internete. Onceliğinizi TYT ye verin hangi konularda zayıfsanız o konulardan başlayın.
8. Sınava hazırlıkta en onemli etken motivasyondur. Motivasyonunuzu etkileyen şeylerden uzak durun. Bu sevgili olabilir kotu arkadaş cevresi olabilir aile olabilir vs. Ayrıca motivasyonunuzu hep yuksek tutmanın bir yolunu bulun. Arada ders calışmak istemeyeceğiniz hic ders calışasınızın olmadığı donemler olacaktır. Bu donemlerde ders calışmayı azaltın ama sakın kesmeyin.
9. 9 10 ve 11. sınıfta ilerde ne olacağınız konusuna kafa yorun. Ergenliğin en boktan yerinde olacaksınız dedik ya evet o yuzden kendinizi tanımanız zor olacaktır. Ceşitli duygusal duşuncesel dalgalanmalar yaşayacaksınız ancak endişelenmeyin. Buyuyunce hepsi geciyor. Sadece o donemde gerekirse meslek testleri cozun gerekirse kişilik testleri cozun ama bir şekilde ne olmak istediğinize karar verin.
10. Şunu %100 emin olaraktan soyluyorum: zeki olan değil calışan kazanıyor. Ben zeki değilim yapamam demeyin. Azimli bir şekilde calışın.