Merhabalar. Evde oldukca buyuk (kac inch hatırlamıyorum) bir TV var ama biraz eski olduğu icin Smart TV vs. hak getire. Entegre Receiver dahi yok. Tek ozelliği 1080P oluşu ve şu an o buyuklukte bir LED TV'nin en az ₺2500'lerden başlaması.
Ufak tefek ali cengiz oyunlarıyla bi' Smart TV'ye donuşturelim diyorum. IPTV kullanıyorum mac sırasında HDMI ile laptopu bağlıyorum vs. Bu kadar amelelik cok fazla.
Aklımda Android TV Box almak var (Apple TV'ler gereksiz pahalı; o parayla odama ufak bir Smart cekerim zaten). Araştırdım bir sure. Urunlerine hayran olduğum Xiaomi'nin 4K Box'ı var. Kumandasi Bluetooth. Arayuzu firmaya yakışacak tarzda cok guzel. Cin malı islerin en Premium olanı diyebilirim. Donanım olarak tek eksiği kumanda da Air ozelliği olmamasi sanırım.
Ama lanet olası cihaz Android TV altyapısıyla geliyor. Kısıtlı bir Playstore var. Uyumlu olmayan uygulamaları indiremiyorsunuz. He tabii ki indiriyorsunuz ama uyumsuz oluyor ekranda boşluk kalıyor taşıyor vs problemler. Donanım olarak aynı fiyatlardaki cihazlardan bir tık duşuk seviye diyebilirim.
Biraz soğudum incelemelerdeki bu tip sorunları gorunce. Değerli vaktinizi aldım bana Xiaomi veya başka Android Box kullanan arkadaşlar onerilerde bulunursa sevinirim. Bir şey alayım artık.
Asıl amac aslında IPTV izlemek tabii ki ama aliyorken neden canavar bir şey olmasın diyorum. Yoksa gidip Next HD'lerden alayım bir tane o da iş gorur.
Ethernet girişi yok. Benim ilginctir 30Mbps hız aldığım internetim WiFi ile bağlanınca bir yumurcaga donuşuyor ve 10Mbps bile alamıyorum (lutfen modem masrafı cıkarmayın) Ethernet to USB portları var ama masrafını girmeye değer mi?
Son olarak Paycell'den hediye TL var 1 hafta icinde harcamam gereken. Şu anda askerdeyim eve donunce Box'ı alacağım. Kodi dışında şoyle eli yuzu duzgun IP TV uygulaması onerirseniz şimdiden girip satın alayım boşa gitmesin. Ya da Boxta işime yarayacak farklı bir uygulama da onerebilirsiniz Premium.
Son olarak ben donene kadar Mi Box 4 global versiyon satılmaya başlanır 55 dolar fiyatı ama onda da Ethernet cıkışı yok. Cok seviyorum bu Xioami markasını ama yap yani bı' Ethernet aldırma bize harici.