Evet 10 gun kadar once evimde bulunan 2 adet Dijitsu 55DS7700 model televizyonlarımda menu acılmamaya başladı. Sadece TV kısmı calışıyor fakat hicbir şekilde menu acılmıyordu. Daha sonra markanın muşteri hizmetlerini aradığımda bir guncellemede sıkıntı olduğunu soylediler. (karşılarında ki insanları aptal yerine koyan markaladardan gercekten nefret ediyorum.)
Muşteri temsilcisi olan arkadaşa, iki cihazında otomatik guncelleştirmelerinin kapalı olduğunu, ayrıca mevcut model icin markanın en son 2020 Mart ayında guncelleme yayınladığını sorunun başka bir şeyden kaynaklandığını soylediğimde " yanlışınız var beyefendi" diye cok bilmişlik yaptılar. Daha sonra televizyonlarda menu tuşuna bastığımda " lisans doğrulanamamıştır " ibaresi cıkartması uzerine ışıklar acıldı kafamın icinde. Daha sonra Şikayetvar sitesine goz attığımda son 10 gun icinde Dijitsu TV kullanıcısı olan herkesin aynı problemi yaşadığını gorduğumde bu fikrim tamamen doğruluk kazanmış oldu.
Evet arkadaşlar, Dijitsu markasının an itibari ile Google ile olan Android lisans sozleşme suresi dolmuş, fakat marka tarih gelene kadar bir anlaşma sağlamamış, yuksek ihtimalle bunun farkına muşteri geri bildirimleri ile varmıştır. Mevcut satılmış olan butun cihazlarda şu anda Android lisans doğrulaması olmadığı icin, urunler akıllı TV yerine dumduz normal TV işlevi gorecek ve bu adamlara bir yaptırım uygulanması icin 1 yıl kadar tuketici hakem heyetiyle uğraşmak gerekecek.
Adı sanı cok bilinmeyen, cok satılmayan bir marka olmasından mutevellit kamuoyunda yer almayan bu hadise 30 yaşında olan benim, TV piyasasında duyduğum en buyuk rezilliklerden biri gercekten. Bakıyorum hicbir teknoloji kanalı YouTube'ta buna değinmemiş. Buyuk ihtimalle haberleri yok cunku.