Merhaba. Gectiğimiz hafta Samsung 55QN90B modelini satın aldım. 5 gundur kullanıyorum fakat Netflix'ten film izlerken goruntu nedense akıcı gelmiyor. Netflix, 4K cozunurlukte 29.97 FPS verebildiğini biliyorum fakat televizyonun ozellikleri sayesinde normalde akıcı olması gerekirken olmuyor. YouTube'da drone ile cekilen şehir manzara videolarıyla test yaptım, kamera yatay şekilde kayarken milisaniyelik takılarak ilerliyor. Auto Motion Plus ayarını actığımda bulanıklık ve netlik ayarını 10 yapıyorum bu defa da goruntude kırılmalar meydana geliyor. 120 FPS olmayan goruntuler akıcı olmuyor ve film izlerken bu durum canımı sıkıyor. PlayStation 5 uzerinden 120 FPS oyun oynarken problem olmuyor, oyun modu acıkken FIFA'da oyuncu secim ikonu cok dikkatli bakıldığında arkasına ufak ufak iz bırakıyor. Oyun Motion Plus ayarı deaktif gozuktuğu icin titreme ve bulanıklık azaltmayı değiştiremiyorum. Servis cağırdım ve yanında videoları ve filmi acıp gosterdim, bana soylediği şey “panel 120Hz olduğu icin 120 FPS'in altındaki iceriklerde boyle olmasının normal olduğu, QN900B'de bile boyle olduğu”.
LG'de HFR 2K ve HFR 4K ozellikleri olduğu icin LG'de acaba bende olanlar olmaz mı diye duşunuyorum. Yukarıda yazdığım şeyler normal mi? Her 4K 120Hz panele sahip televizyonlar boyle mi?