Merhaba arkadaşlar. GTX 970m GPU ve i74720HQ CPU kullanan Monster marka oyuncu laptobum var ve 100 ekran civarı 1400 1900 TL arası bir led TV alıp oyun oynamak istiyorum.
Kafam karışık her yerde Hz değerinden bahsediliyor.
1. Bazı markalarda 100 Hz ya da 200 Hz tabir edilen TV'ler icin teknik ozellikler kısmında falanca HDMI girişinden "bilgisayar kullanımında 60 Hz 1920x1080 değere kadar" gibi acıklamalar yer alıyor ve oyun oynarken hicbir sekilde 60Hz'den fazla performans alamazsin anlamina mi geliyor?
2. 4K televizyonlardaki aciklamada "HDMI 3 ve 4 de bilgisayar icin 60Hz 4K degere kadar" yaziyor ama oyunu full HD'de oynarken 60'dan fazla Hz degerinde oynar miyim?
3. TV istedigi kadar yuksek Hz degerinde olsa da ekran karti en fazla 60Hz goruntu mu gonderir ya da ekran kartim zorlanir mi?
4. Kendimi karacahil hissediyorum uzun yazdigim icin cok ozur dilerim 1500 civari para veripte pisman olmak istemiyorum. Kac Hz'de veya tam olarak nasil bir TV almam gerek ? Ayni TV icin internetteki teknik ozelliklerde farkli Hz'ler yaziyor. Mesela TV 100Hz ama bir de HDMI girislerinde PC icin ayri Hz degerleri veriyor.

Forumda bu işten anlayan yokmu