Merhaba.

06.06.2023 tarihinde MediaMarkt resmi sitesinden Philips 55PUS8807 televizyonunu 15.200 TL'ye satın aldım. Halihazırda 3 yıldır 55PUS7304 kullanıyordum, acık soylemek gerekirse eski televizyonumun memnun olmadığım hicbir durum yoktu ve yeni aldığım televizyonu sadece 120 Hz olmasından kaynaklı aldım. PS5'te aktif olarak kullanmayı planladığımdan dolayı. İleride (1-2 sene sonra) yeni ve buyuk bir eve gecebilirsem eski TV'yi genel kullanım, yeni TV'yi de PS5 icin ayrı bir odada kullanmayı planlıyordum. Yeni TV 4-5 gun once geldi. Bugun kurulum icin oğleden sonraya 12:00 civarına randevum vardı. Aciliyet ilete ilete akşam 18:30'da yetkili servis kuruluma geldi. Adem Helvacı Bey'in YouTube'daki "Sıfır TV aldım, Servis Montaja Gelecek, Nelere Dikkat Etmeliyim? @İnceleriz" ve "Televizyon Satın Aldım Nelere Dikkat Etmeliyim?" videolarını baştan sona pur dikkat izledim. Bu konulara kendi merakım da olduğundan dolayı Adem Helvacı Bey'in TV'lerle ilgili yıllardır neredeyse tum videolarını izliyorum.

Yetkili servis calışanları urunu kutusundan cıkardı. Duvarda duvar askısı hazır olan duvar aparatının TV'ye monte edilen 2 parcasının vidalarını monte ederken ve diğer 2 vidayı hizalarken (mubalağa yapmıyorum) matkapvari buyuklukteki akulu vidalama makinesini TV'nin arka yuzunun ustune koydu. TV halihazırda 3'lu koltukta ekranının uzerinde duruyordu. Bu davranışı bana doğru gelmedi ama yine de icimden "neyse" dedim. TV'yi duvara oturttu ve kurulumunu yaptı.

Kurulumu yaptıktan sonra cihazın kac saat acık olup olmadığını test etmek amacıyla servis ayarlarından gostermesini uygun bir dille rica ettim. Duşmanca bir bakışın ardından once reddetti sonrasında "olsun yine de bir gormek istiyorum eğer mumkunse" diye belirttikten sonra kumandadan 123456'yı tuşlayıp oradan cihazın calışma saatini 1 olarak gosterdi. Tamam dedim ve "olu piksel testi" yapmak istediğimi belirttim. Direkt "olu piksel garanti kapsamına girmiyor haberiniz olsun" dedi. Ben de 1 adet dahi olsa olu piksel olmasının garanti kapsamında değişim veya iade doğurduğunu, bununla ilgili emsal olarak yuzlerce Tuketici Hakem Heyeti kararı ve Tuketici Mahkemesi kararı olduğunu belirttim. 6502 sayılı Tuketicin Korunması Hakkında Kanun'da boyle olu piksel ile ilgili bir hukmun bulunmadığını belirttim.

Olu piksel testi esnasında TV'de olu piksel cıkmadı, ışık sızması da yoktu yalnız TV'de panelin icerisinde yaklaşık 1,5 - 2 piksel buyukluğunde toz zerresi vardı. Aynı olu piksel gibi nokta şeklinde. Calışan ekrana parmağıyla biraz vurdu, o toz yaklaşık 5 cm aşağıya kaydı, sonra tekrar vurmaya devam etti fakat toz orada sabit kaldı. Sonrasında o da denedi ekrana vurmayı ben de denedim onlar varken toz aşağıya daha inmedi. Şu an TV'nin sol ust koşesinde durmakta. Sonrasında bunun da garanti kapsamında olmadığını belirttiler. Garanti belgesini imzalamamı istediler, bu şekilde urun sorunsuz olmadığından dolayı garanti belgesini imzalayamayacağımı, eğer imzalarsam bu durumu acıkca yazıp altına imza atacağımı belirttim. Garanti belgesine yazı yazılamayacağını, yazılsa dahi gecerli olmayacağını, eğer imzalamazsam urunu toplayıp kutuya geri koyacağımı ve urunu istersem MediaMarkt'a cayma hakkımı kullanarak iade edebileceğimi soyledi. Ben de urunu uygun bir fiyata aldığımı ve şu an 20 bin kusurlerde olduğunu, iade etmemin benim acımdan bir finansal zarar olduğunu belirttim.

Sonrasında bir kişiyi aradı, yaklaşık 10 saniye konuştu ve alet cantasını toplayıp bu konunun tekrardan garanti kapsamında olmadığını, olu piksel cıksaydı bile 6502 sayılı kanunda 4 adede kadar olu pikselin sorun olmadığını yazdığını soyledi. Ben de sakinliğimi koruyarak yalnız guler yuzluluğumu kaybederek "Birbirimize yalan soylemenin anlamı yok, o kanunda boyle bir madde yok." diye belirttim ve kısmen bağırarak soylene soylene urunu de evde olduğu gibi kurulu halde bırakarak evden kacar gibi ayrıldılar.

Urunu kendi klasmanı TV'lerle veya diğer 120 Hz TV'lerle kıyasladığımızda kendi urun fiyatı olarak bakınca 15.200 TL'ye uygun denilebilecek bir fiyata aldığımı duşunuyorum. Urunde başka bir sorun yok yalnız bunu bildiğimden dolayı gozum hep o noktaya gidiyor ve corbadaki sinek misali mide bulandırıyor.

Philips 55PUS8807 4K Ultra HD 55" 140 Ekran Uydu Alıcılı Android Smart LED TV Fiyatları, Ozellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakce En ucuz Philips 55PUS8807 4K Ultra HD 55" 140 Ekran Uydu Alıcılı Android Smart LED TV fiyatları icin 4 taksit ve indirimleri kacırma! Philips 55PUS8807 4K Ultra HD 55" 140 Ekran Uydu Alıcılı Android Smart LED TV ozelliklerini incele, 23.388,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!
www.akakce.com

Daha oncesinde haklı olduğumu duşunduğum 3-4 konu hakkında Tuketici Hakem Heyetine başvuru yaptım ve başvurum olumlu sonuclandı. Bu konu hakkında da Philips yardımcı olmazsa başvuru yapacağım. Henuz Philips genel mudurluğunu arayamadım bugun mesai bittiğinden dolayı yalnız "tv-sound-monitors" sitesi uzerinden mail gonderdim. Twitter'dan tweet ve Philips Turkiye'ye ozel mesaj attım. Acıkcası Philips'in bu konuda yardımcı olacağına dair inancım yok. Urunu uygun denilebilecek fiyattan aldığımı duşunduğumden dolayı (bu konuda emin değilim bu tartışmaya acık bir konu ve bu TV'nin ederi bakımından pahalı aldığımı duşunen de olabilir saygı duyarım) urunde panelin icinde toz cıksa dahi bu durumu kader diyerek kabullensem mi yoksa bu sonuc olarak zorunlu bir ihtiyac olmadığından dolayı bir heves olarak almamdan mutevellit direkt iade mi etsem yoksa 6 ay da surse elimden geldiğince yasal haklarımı mı savunsam kararsızım.

Yorumlarınızı bekliyorum.

Sağlıklı gunler dilerim.