Arkadaşlar elimde Samsung 48 inch 3D SMART TV var. Bilgisayarım masaustu ve ozellikleri aşağıda yazıyor. Monitorum VGA. TELEVİZYON ve BİLGİSAYAR aynı modeme ( aynı ağa) bağlı.
Sormak istediğim ise şu: bilgisayarımdaki goruntuyu ve sesi kablosuz şekilde ağ uzerinden televizyona aktarmak istiyorum. Nedeni ise şu: normalde Televizyondan Web Browser ( İnternet Tarayıcısı ) ile film sitelerine girip film izlemek istiyordum ama sandığım gibi olmadı cunku televizyon cok fazla kasıyor. Dilm yuklenene kadar dun 38 dakika bekledim sure tuttum yine de gelmedi anlayacağınız izlemek cok sıkıntılı oluyor. Bir ara da şoyle yapıyordum filmi bilgisayarıma indiriyordum ya flash belleğe atıp TV'ye takıp izliyordum ya da bilgisayarımdaki filmin uzerine sağ tıklıyordum şurada oynat : Samsung Smart TV seceneğine tıklıyordum izliyordum ama her izlemek istediğim filmi de indirmek zorunda kalıyordum. Buna cozum olarak sizlerden yardım bekliyorum.
Kablosuz şekilde ağ uzerinden bilgisayarımın goruntu ve sesini televizyona nasıl aktarabilirim ? Alternatif onerileri olan var mı ? Siz de benim gibi filmleri televizyondan izlemek istiyorsanız ne yapıyorsunuz ? Ayrıca kablo olayını da duşunmedim değil, şu anda monitorum VGA olduğu icin ekran kartı kutumdan cıkan VGA HDMİ donuşturucuyu kullanıyorum. Eğer HDMI kablo alırsam monitore mi takacağım yoksa kasanın arkasındaki ekran kartı HDMI girişine mi takacağım ? Kablo uzunluğu kac m'ye kadar duzgun calışır ? Sadece HDMI kablo olsa ses ve goruntuyu verir mi ? VGA TO HDMI kablo olsa ses ve goruntuyu verir mi ? HDMI TO VGA kablo olsa ses ve goruntuyu verir mi ? Bana maliyeti ne olur ?
İşlemci : AMD FX X6 6300 Soket AM3+ 3.5GHz 14MB Cache 95W 32nm İşlemci RAM : GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1866MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram Ekran Kartı : Asus HD7870 DirectCU II GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11.1 Bağlantı : TTNET 16 MBps İşletim Sistemi : Windows 8.1 Pro 64 Bit Anakart :MSI 970A-G46 AMD 970+SB950 AM3+ DDR3 2133MHz(O.C.)SATA3.0USB3.0