Arkadaşlar bu konuyu onvotv alıp sıkıntı cekenler icin yapıyorum ailem biraz dik başlıdır ben onlara 1yıl once 2binlik televizyon gosterdiğim halde 3bine gidip de bir bayiden onvotv alıp gelmişler ve televizyon ara sıra kendini kapatıyor onbellek doluyor gibi sorunlarla uğraştım bari başka insanlar uğraşmasın diye bu rehberi yazayım dedim.
-Televizyonunuzun onbelliği dolup kendini falan kapatıyorsa 4 cozumu var arkadaşlar;1. cozum televizyonu fabrika ayarlarına sıfırlamak televizyonda menude veya standart televizyon bolumu acıkken kumanda uzerinden once menu tuşuna sonra 6686'ya basarak fabrika ayarlarını acabilirsiniz oradaki en ustteki secenekten "shipping ınit"'e bastığınızda onunuze sıfırlamak istiyor musunuz diye bir secenek gelecek ve evet seceneğine tıkladığınızda televizyonunuz sıfırlanacak.
2. cozum bu kısa sureli bir cozumdur ama 3-4 gun boyunca televizyonunuzun onbelliği dolmaz(kullanıma gore değişir) televizyonun fişini cıkartıp 10 saniye sonra yeniden takmak.
3. cozum Bu da kısa sureli cozumdur fakat işe yarar menu kısmında TV assistant uygulamasına girip oradan onbelliği temizleyebilirsiniz ama tamamı temizlenmeyeceğinden dolayı yine onbellek dolma sıkıntısı cekebilirsiniz.
4. cozum arkadaşlar şimdiki cozum yontemi en verimli olanı Google Play uygulamasına girip oradan developer Tools adlı uygulamayı indiriyoruz daha sonra uygulamayı acıp sol tarafından apps sekmesine giriyoruz daha sonra oradan tum uygulamaları goster sonra ise arkadaşlar oradan kullanmadığınız uygulamaları ozellikleri kapatıp onbelleğe alınmamasını sağlayabilirsini ornek olarak kablosuz goruntu aktarımını veya duvar kÂğıtları uygulamalarını devre dışı bırakırsanız onbelleğe alınmayacak ve boylece performans artışını gozle gorebileceksiniz.
Bu iceriği goruntulemek icin ucuncu taraf cerezlerini yerleştirmek icin izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi icin, cerezler sayfamıza bakınız.
Ucuncu taraf cerezlerini kabul et
(4.cozum video)
-TV ayarlarındaki goruntu ayarları YouTube-Netflix'e gelmiyorsaArkadaşlar bu sıkıntı şoyledir ki normal televizyon izlerken parlaklığı arttırıyorsunuz fakat daha sonra Smart TV uzerinden YouTube'a girdiğinizde parlaklık bir anda duşuyor ve aydınlık ortamda gorememenizi sağlıyor bunun cozumleri şunlar;
1.cozum TV modunu acık menu tuşuna basın alt tarafdan resim kısmına girin sonra ise arkadaşlar resim modunu kullanıcı ise Standart'a cekin biliyorum boyle yapınca kontrast ile oynayamıyorsunuz fakat en azından arka ışıkla oynayıp parlaklığı biraz arttırabilirsiniz boyle yapınca YouTube'a girince gitmiyor.
2.cozum arkadaşlar YouTube'a veya Netflix uygulamasına giriyoruz daha sonra menu tuşuna basıp 6686'ya basıyoruz daha sonra cıkan geliştirici menusunden picture Settings'e girin daha sonra oradan picturemode'ye girin arkadaşlar şimdi parlaklığı, kontrastı, renk ayarlarını, keskinliği ayarlayabileceksiniz size onerdiğim renk ayarları şunlardır;
Brightness: 51, contrast: 100, color: 100, sharpness: 51, Hue: 50 bu ayarları kendi kullandığım duzeyde yaptım siz istediğiniz yapabilirsiniz ama fazla oynarsanız mesela color seceneğini 0'a getirirseniz renkler siyah olur.