Funda Erdal Biyografisi Funda Erdal, 1959 yılında Manisa ’da doğmuştur. Doğduğunda adı Funda Sevilay Erdal idi, evlendikten sonra Funda Sevilay Unal oldu. Cocukken piyano dersleri alan Funda Erdal, “Caresizim” adlı şarkısını daha 15 yaşında iken besteledi. 1985 yılında İstanbul Teknik Universitesi Devlet Konsevatuar ’ından mezun oldu. Universiteden mezun olduktan sonra eğitimcilik kariyeri başlamıştır. Yuksek Lisans Programını Halic Universitesinde Profesyonel İletişim ve Sanat Surecini kapsayan tez ile yaptı. Akademik kariyerini ise Azerbaycan Baku Muzik Akademisindeki Doktora programında İletişim surecinde İnsan faktorunde muzik ve İletişimde olumlu etkilerini inceleyen tezi ile tamamladı.
Funda Erdal, ilk plağını 45 ’lik plak olarak 1976 yılında “Caresizim / Mutluluğa Doğru” şarkıları ile cıkardı. Funda Erdal, “Caresizim” isimli bestesiyle, 1872 okuyucu oyu ile 1976 Yılı HEY Dergisi ‘Yılın En İyi Besteleri ’ listesinde 10ncu sırada yer aldı.
İlk plağın, ozellikle “Caresizim” adlı parcanın muzik dunyasında tutulması uzerine ardından “Affetmem / Sen” isimli ikinci 45 ’lik plağını yaptı. Funda Erdal ’ın soz ve muziği kendisine ait olan “Affetmem” isimli şarkısını, orkestrası namına ‘Oyun Havaları ’ LP albumune hazırlanırken diğer taraftan da sanatcılara katkılarını surduren Zafer Dilek duzenledi.
Funda Erdal, “Affetmem / Sen” isimli ikinci 45 ’lik plağını cıkardıktan sonra muziği bıraktı.
Duygu yuklu sesi ile Turk pop muziğinin unutulmaz isimleri arasında yer alan Funda Erdal ’ın, 1976 yılında yayınlanan ilk plağına ismini veren “Caresizim” isimli şarkısı 2000 yılından bugune 22 farklı dizide kullanıldı.
Funda Erdal, evli ve iki cocuk annesidir.
Funda Erdal, 25 yıllık eğitimcilik hayatında kişisel gelişim konularına onem vermiş ve bu konularla ilgili sertifika programlarına ve Ulusal -Uluslararası bircok Kongrelere bildirileriyle katılmış ve bu bildiriler uluslararası platformlarda yayınlanmıştır.
Gunumuzde cok onem verilen kişisel gelişim ve kurumsal gelişmelerde kullanılan ‘Kocluk Becerileri ‘konusunda ICF bağlantılı olarak sertifikasını almış ve konuyla ilgili bircok kurumda sertifika duzeyinde eğitimlere devam etmektedir. Yetişkin eğitiminde yaygın ekiplere konusuyla ilgili deneyimlerini paylaşan ve ozellikle uzun yıllar Koc Topluluğuna bağlı kurumsal eğitimler veren Koc Geliştirme ve Eğitim Merkezinde ceşitli konularda eğitimler vermiştir. Butun bunların yanı sırada Turizm sektorunde Otel İşletmeciliği yapmıştır.
Son yıllarda deneyimini paylaşmak uzere ceşitli universitelerde, Halk Eğitim merkezlerinde, belediyelerde ve bircok eğitim kurumlarında calışmıştır. Son olarak Sakarya Universitesi Surekli Eğitim Merkezinde Yetişkin eğitimlerine yonelik değişik programlarda Oğretim Gorevlisi olarak gorev almıştır. Tunc Eğitim ve Danışmanlığının kuruluşundan itibaren ceşitli programları sunmuştur. Konusu ile ilgili ceşitli makale ve araştırmaları vardır. Şu anda ceşitli sektorlere yonelik şirketlerde Kişisel Gelişim-Yonetim- Kocluk-ve Hizmet Kalitesini Geliştirme konularında danışmanlık ve eğitim uzmanı olarak calışmaktadır.
Plakları :
1976 - Caresizim / Mutluluğa Doğru (45 ’lik plak)
1977 - Affetmem / Sen (45 ’lik plak)