Merhaba. Uzun suredir babam uzun suredir filtresi yenilenmemiş, artık tadı cop suyunu andıracak kadar pis su iciyordu ve hatta bende o sudan zamanında ictim ve git gide tadı kotuleştii icin artık icmeyi bıraktım ve babama da icmemesi konusunda, sağlıklı olmadığı konusunda uyardım ama o iyi diyip geciştirdi meyersem maddi zorluklardan dolayı geciştirmiş ama artık babam daha fazla icmek istemiyor. Hatta o kadar kotu ki, direk ceşme suyu daha iyi desek yeridir sanırım. Ancak birkac gun once, babam Arcelik'ten 3140 SFC model bir su arıtma cihazı almaya karar verdi. Bayağı pahalı olduğu icin abone olmaya karar verdi. Ayda 147 TL cıvarı odeyerek, hem cihazı alacaktık hem de temiz sudan faydalanabilecektik ancak Arcelik ekibi, Didim'in şebeke suyunu test etmek istedi. Cunku onlar icin su sertliği sınırı 300'muş. Test yapmak icin geldiler ve 775 gibi manyak bir su sertliği olduğunu soylediler (İdeal icme suyu aralığının 0 ila 20 arasında olduğunu duşunursek 775 korkunc bir değer). Bu sebeple, cihazı vermek istemediler. Verselerdi buyuk ihtimalle her 3 ayda bir filtreleri bedavaya değiştirmek zorunda kalacaklardı. Acaba bunu yapmak mı istemediler zarara uğramamak icin? Cunku bize her 6 ayda bir filtreleri yenilemek icin geldiklerini ve bunu yaparken hicbir ucret almadıklarını soylemişlerdi. Ne yapmamız gerekiyor? Ben 1 yıldır damacana su iciyorum ve bpa maddesi var o suyun icinde. Bu konudaki tavsiyeniz nedir? Benim damacanadaki tum su bugun bitti zaten. Su temel bir ihtiyactır ancak sağlıklı su icebilmek ise hayatımızın olmazsa olmazıdır ve luks değildir.