Selamlar,
Yakın tanıdığım evkurdan bulaşık makinası ve bunun gibi ev aletleri aldı. Odemesini(online) de bazen kendi bazen ben yapıyorum.
3 adet eşya almış diyelim, bu urunlerden iki tanesi online ile odenebilirken bulaşık makinası sadece elden odenebiliyormuş. Biz online oderken sadece 2 urunu odeyip geciyormuşuz bulaşık makinası gorunmuyormuş orada, alırken de bir bilgi verilmedi, mesaj gecmişine baktık bu konu ile alakalı bir şeye denk gelmedik. Başka bir urun almaya gittik her şey iyi guzel kasaya gittik borcunuz var diyor, biz de haklı olarak biz online'dan oduyoruz borcumuz olmaması lazım diyoruz, icraya gidecek diyorlar. Mağazadan azarımızı yedik bilgi alamadan cıktık muşteri hizmetlerine bağlandık oradan oğrendik bulaşık makinasının online ile odenemeyeceğini, bizde haklı olarak bunun soylenmediğini ve borcla ilgili ne mesaj geldi ne başka bir şey, icra işlemine başlanmış. Borcunuzun miktarını bilmiyor musunuz gibi şeyler soyleyebilirsiniz (ki muşteri hizmetleri de bunu savunuyor) borcu başkası odeyebilir, yaşlı birinin hesabıdır onun yerine odenebilir, ornekler coğaltılır, borcu olan borcunu unutunca bir zahmet hatırlatıver. Biz gitmesek ne olacaktı? Goklerden mi gelecekti diyorum Evkura, gidip soracaksınız diyor. Sadede gelirsek;
Bizden birikmiş taksitleri gecikme faizi ile birlikte istiyorlar aksi halde icralık olacakmışız
Biz odemeyi duşunmuyoruz sebebi ise hem muşteri hizmetleri hem mağazanın kaba tavrı yuzunden.
Benim sormak istediğim yasal olarak nasıl bir yol izleyebiliriz ?