Oncelikle herkese merhaba!
Son 2-3 gundur başlıkta yazan problemi yaşıyorum arkadaşlar.
Herhangi bir şey alıyorum ya da koyuyorum buzdolabının alt kısmına. Sonrasında kapağı kapattıktan yaklaşık olarak 2 saniye kadar sonra bir tur su vakumlama ya da nasıl desem, suyun bir yerden gecmesi tarzında bir ses geliyor. Sanırım sesle ilgili en guzel tarif ise şu şekilde. Hani lavaboyu suyla doldurduktan sonra ceşmeyi kapatırız. Sonrasında su delikten gidip tamamen lavabo boşaldıktan sonra delikten boyle sanki suyu vakumluyormuş tarzında bir ses gelir ya. İşte tam o tarz bir su sesi geliyor buzdolabımdan. Fakat her seferinde gelmiyor. Mesela biraz once toplamda 4-5 kez acıp kapatmam gerekti kapağını. Bunun sonucunda 2 kez bu ses ile karşılaştım. Acıkcası sorunun neden kaynaklandığını hic bilmiyorum. İnternet'ten biraz araştırdım fakat farklı farklı şeyler soylenmiş konuyla ilgili. Benim sorunum ne tam olarak anlayamadım. Ayrıca buzdolabını henuz ocak 2020 tarihinde aldım. A-101'den ucuz olduğu icin aldığım bir buzdolabıydı acıkcası ve pandemi sureci gelişmese neredeyse surekli dışarıdan yediğim icin oyle guzel bir buzdolabına da ihtiyac duymuyordum.
Eğer faydası olacak ise tam modelini de verebilirim buzdolabının.
Bu duruma kendi başıma uretebileceğim bir cozum var ise ve benimle paylaşırsanız cok sevinirim arkadaşlar cunku pandemi surecinde eve usta-servis vs. cağırmak istemiyorum kesinlikle.
Bu arada şu anda Allah'a cok şukur hicbir sorun yok buzdolabında. Hala hem ust bolme hem de alt bolme soğuyor.
Şimdiden herkese teşekkurler.