Arkadaşlar bu konuyu hem yardım istemek hem de bu cihazı almayı duşunenler varsa onları uyarmak icin acıyorum. Birkac gun once eski PC monitorumu(AOC241QX) Android TV'ye donuşturmek icin bu urunu(Xiaomi Mi TV Stick 4K Dolby Atmos Chromecast 5G Android TV Box Medya Oynatıcı : Amazon.com.tr: Elektronik) satın aldım. Urun sozde 4K'ya kadar destekliyor ama yıllardır PC'ye bağlı olarak 2K(2560x1440) 144Hz olarak kullandığım monitorde maksimum 1080p 60Hz seceneğini sunuyor. Sozde Android 11 kurulu olmasına rağmen Play Store'dan bircok uygulamaya erişilemiyor hatta Google Chrome bile yukleyemiyorsunuz "bu cihazda desteklenmemektedir" diyor. Sendfiles vb. programlarla telefondan Chrome'un APK dosyasını TV'ye atıp kurmama rağmen actığımda uygulama calışmıyor. Cihazda standart olarak kurulu gelen Xiaomi TV+ ve patchwall uygulamaları "sizin bolgenizde hizmete sunulmamıştır" uyarısıyla calışmıyor. Store'dan VPN kurayım diyorum 2 tane cop VPN cıkıyor telden APK indirip atıyorum yuklendikten sonra acılmıyor. Rezalet yani tam bir rezalet 3 gundur YouTube'da izlemediğim video, forumlarda okumadığım konu kalmadı. Steam Link, GeForce NOW kurarım hem TV izlerim hem PC oyunlarınıda oynarım dediğim cihaza Bluetooth mouse bile bağlayamıyorum USB port hub alıp onu bununla birleştirip Bluetooth alıcısınıda oraya takmam gerekiyormuş.
1)Aynı HDMI(2.0) girişiyle PC'ye bağladığımda 2K 144Hz alabilirken bunda neden alamıyorum?
2)Bu cihazın guc girişine Ethernet girişi HDMI girişi USB girişleri olan bir cihaz bağlasam onu da prize taksam bu cihaza interneti kabloyla bağlayabilir miyim ve hub uzerindeki USB'lere taktığım Bluetooth adaptorleri gorur mu?
3)HDMI to DP donuşturucuyle DP girişine bağlasam cihazı 2K 60Hz de kullanabilir miyim?
4)Normal Turksat 4A kanallarını canlı olarak izletebilecek bir uygulama var mı? Hangi uygulamayı indirdiysem yok IPTV yok filmleri macları bedava izleyin diyor. Ben sadece normal televizyon kanallarını izletecek bir uygulama arıyorum.
5)Butun bunları hubla falan uğraşmadan yapabileceğim alternatif bir cihaz var mı?(varsa bunu iade edip onu alacağım)