Selam arkadaşlar.

İki ay once evimize gelen bir su arıtma markası ismini vermeceğim size, ama oyle dediler boyle dediler, istemediğimiz halde evimize 15 gun deneme sozu altında evimize bir su arıtma cihazı bağladılar. Bir kac gun sonra bir bayan telefonla aradı ve cihazı satın alacak mısınız dedi. Hayır dedim, almak zorundasınız. Evinizde su an kullanıyorsunuz arkadaşımız gelecek satış sozleşmenizi yapacak dedi. Telefonda tartıştık, aynı gun akam ustu evimize gelerek, af ederseniz kavga edercesine gizli kapaklı tehditlerle, cihazı sokup gittiler. Aynı apartmanda oturduğumuz bir kac aileye bu şekilde satış yapmışlar, insanlar iki aydır taksit oduyor. Aldıkları urunu yaklaşık 2000 TL'ye satın aldılar ama urunun aynı sisteminde internette araştırınca satın aldıkları ve bizim evimize de taktıkları urunun aynısı 750 TL'ye satılıyor. El insaf demek geliyor insanın icinden.

Bir hafta evde su arıtma cihazı denediğimiz icin ne kadar kolaylık olduğunu gorunce, en iyisinden bir tane bizde alalım dedik, bir ayı geckin bir suredir, iyi bir su arıtma cihazı arıyorum. Bu işin standartı nedir, iyi olduğunu nasıl anlarız diye hem Turk hem de? İngilizce sitelerde biraz araştırdım. Yurt dışında bu işin bir standardını oturtmuşlar her şeyde olduğu gibi. Amerika'da, İngiligtre'de vs NSF onayı olmayan su arıtma cihazlarının satışının yasak olmasının yanında, bu urunleri denetleyen devlet kurumu mevcut, ve sağlıksız olanları uretenleri ve satanlara ağır cezalar uygulanıyor. Cunku direk insan sağlığınla oynanıyor, insan hayatının sağlığın değerini biliyorlar. Bizim ulkemize bakınca, durum tam tersine işliyor. Herhangi bir sağlık kurumunun denetiminde olmamasının yanında herhangi bir devlet kurumu tarafından da, denetlenmesi mevcut değil.

Yabancı sitelerde araştırmalarım sonucunda ulaştığım bir kac bilgi ışığında, Turkiye'de araştırdığım zaman ornek vermek gerekirse NSF onay belgeli su arıtma cihazları, LG chem membran kullanan su arıtma cihazı gibi, araştırmalar yapınca, kullanıcı yorumlarının ışığında nihayet bir firmaya ulaştım, aslında internet uzerinde gayet aktif bir firma olmalarına rağmen insan bilmeyince ulaşması da zor oluyor sonucta. 11 aşamalı LG chem membran filtreli Avrupa standartlarında, bir su arıtma cihazı arıyorsanız. Urunu aldıktan sonra arkasında duran ve muşteri memnuniyeti yuksek olan bir kac firma paylaşacağım sizinle, bunlardan herhangi birinden alacağınız su arıtma cihazından, diğer firmalara nazaran daha memnun kalacağınıza eminim, cunku Avrupa'da oturmuş standartlara uyan firmalar sadece şu firmalar.

1. Spring Water su arıtma sistemleri

2: Ege life su arıtma sistemleri

3. Aqua lova su arıtma sistemleri

Bu ucunden şaşmamanızı tavsiye ederim. Uzun vadede kar sağlamak ve daha sağlıklı su tuketmek icin alacağınız bir urunun, bazı standartların uzerinde olması gerekiyor ben de. Cin'den ya da uzak doğudan gelen urunlere guvenmeyin, kendi sağlığınızla ailenizin sağlığı ile oynamayın diye, bu bilgilendirici makaleyi yazıyorum. Cunku herhangi bir denetleme kurumuna tabii olmayan bu sağlıksız urunleri ulkemizde temin etmek ve satışını yaparak para kazanmak cok kolay, goruştuğum bu firmalarda bu kişilerden ve merdiven altı calışan firmalardan bıkmış durumda, aynı fiyata hatta bazen daha bile pahalıya cok kalitesiz bir urun almamak icin, yukarıda yazdığım firmaların urunleri incelemeden bir su arıtma cihazı satın almamanızı tavsiye ediyorum.