Arkadaşlar iyi gunler. Bir kac konuda siz değerli arkadaşların fikrini almak istedim.

Gecen gun boşuna fatura yazmasın diye zor gunler icin yıllardır acık tuttuğumuz ev telefonunu sonunda iptal ettirdim. İnterneti de alt kat komşudan kullanıyorum. Balkonda 2 uydu var. Birisi tum binanın (biz + 4 komşu) kullandığı uydu, diğeri ise ana uyduda fazla diseqc cıkışı olmadığı icin sırf kenarda var diye uşenmeden taktırıp kullandığım uydu. Yani ailem salonda ana uydudan ben ise yanındaki kendi uydumdan Turksat'ı izliyorum.

Bazen bir film izlemek istediğimde 720p'de hatta bazen 360p'de bile izleyemediğimi fark ettiğimde artık gobek bağımı kesip komşunun internetinin esaretinden kurtulmak duşuncesi hasıl oldu zira her ne kadar İstanbul'un gobeğinde yaşasak da şansa bakın ki karşı sokağımıza fiber hat gelmesine rağmen benim sokağıma gelmediği icin hala bakır kablo ile 16mb hızında interneti 3 kişi kullanmaya calışıyoruz. Yani Turk Telekom değil, başka bir operatore de gecsem o da altyapıyı gene Turk telekomdan kullandığı icin bir şey değişmeyecek. Sadece 16mb hızını tek başıma kullanabileceğim bir internetim olacak hepsi bu. O hıza da, komşuya aylık odediğim 20TL'nin en az 3 katını odemenin karlı bir iş olmadığına kanaat getirdim.

Yoksa 60TL'ye 100mb'e kadar AKN'siz ve taahhutsuz internet iddiasında bulunan Turknet'e coktan gecmiştim ki oda şu anda 65TL olmuş zaten.

Hal boyle iken sırf internet icin ayda 60-70TL vermektense en azından aileme ve mumkunse aynı zamanda kendime TV yayını da satın alırım dedim. Ve araştırmaya başladığıma D-Smart, Digiturk, Tivibu, Kablonet, Kablonet gibi secenekleri buldum. Tabi Kablonet sadece kendi alt yapısı uzerinden hizmet verdiği ve benim sokağımda da altyapıları olmadığı icin hizmet veremeyeceklerini soylediler yoksa ilk tercihim o olacaktı.

Geriye D-Smart, Digiturk ve Tivibu kaldı. D-Smart ve Digiturk bana internet verirken gene Turk Telekomun bakır kablosunu kullanacağından ve Tivibu da zaten gene Turk telekomun kuruluşu olduğundan yırtınsam da 2018'de İstanbul'un gobeğinde 16mb'den hızlı internet kullanamayacağım. Orasına kanaat getirdim. O yuzden geriye kanal tercihleri kalıyor.

Ozellikle babam icin belgesel ve arada da mac on planda. Bu doğrultuda belgesel icin:
Net Geo Wild
Animal Planet
Discovery
Net Geo People
History
gibi HD goruntu sunan kaliteli belgesel kanalları hangi sağlayıcıda mevcuttur? Ve arada şampiyonlar ligi vs gibi maclar hangi sağlayıcıda mevcuttur?

Forumlarda "Dsmart'a elini veren kolunu kaptırır", "Digiturk'e Allah bulaştırmasın uzak durun" vs gibi salt coğunluğu şikayetten oluşan serzenişlere rastladığım icin bir de ben size konunun aslını sorma gereği duydum.

Son olarak bu 3 firmadan da alacağım alıcıyı hem salondaki TV'de ailem, hemde kendi TV'imde (dahili uydu alıcı mevcut) kullanmam mumkun mu? Yoksa sadece bir TV'den mi kullanılabilir? Zira eğer oyle ise bana sadece interneti kullanmak kalır ki kendi uydum ile idare ederim. TV yayını salona, internet hattı benim odama.

Onerilerinizi bekliyorum arkadaşlar.