TARİHCESİ

Okulumuz 1992-1993 Oğretim yılında acılmıştır. İlk yıllar sırasıyla Endustri Meslek Lisesi ve Aydoğdubey İlkoğretim Okulu binalarında eğitim-oğretim faaliyetini surduren okulumuz 1998 yılında kendi binasına taşınmıştır.

İki yıl Yenişehir Endustri Meslek Lisesi muduru Niyazi DONMEZ tarafından vekaleten yurutulen okul mudurluğune daha sonra Hasan Sabri KAPOĞLU atanmış ve 2003 yılında İlce Milli Eğitim Mudurluğu’ne vekÂleten atanmasına kadar bu gorevi surdurmuştur. Bu tarihten beri okul mudurluğunu mudur yardımcısı Ali SOYDOĞAN surdurmektedir.

1992 yılında 72 oğrenci ile eğitim-oğretime başlayan okulumuz ilk mezunlarını 1998 yılında 43 oğrenci ile vermiştir. 2006-2007 yılında 9. Donem mezunlarını veren okulumuz 2007-2008 oğretim yılında beşyuze yaklaşan oğrenci sayısıyla eğitim-oğretimine devam etmektedir

MİSYONUMUZ

Oğrencilerimizin,

*
Bireysel yeteneklerini dikkate alarak oğrenmelerini,
*
Bilgili, becerili, ozguvenli olmalarını,
*
Cevresi ile olumlu iletişim kuracak davranışları kazanmalarını,
*
Olaylara cok yonlu ve tarafsız bakabilmelerini,
*
Cağın gelişen ihtiyaclarına cevap verebilecek beceriler kazanmalarını,
*
Gelişen teknolojiyi izleyip kullanabilmelerini,
*
Liderlik ozelliklerinin yanı sıra, işbirliği ve ekip calışmalarına yatkın, bireyler olmalarını, sağlamaktır.

VİZYONUMUZ

Bilim ve teknolojinin farkında olan, değişime ve gelişime acık, oğrenmeyi temel ihtiyac kabul eden, değerlerini yaşayan ve yaşatan, hoşgoru sahibi, farklılıkları zenginlik kabul eden, en az bir yabancı dili cok iyi bilen, yuksek moral değere sahip, kendine guvenen, katılımcı, kendini sorgulayan, etkili ve nitelikli, cağdaş, demokratik ve lÂik bireyler yetiştirmektir.

Bursa Yenişehir Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi