Merhaba arkadaşlar. Kafayı yemeye ve cıldırmaya ramak kaldı artık. 4 senedir oturduğum binada gecen haftaya kadar hic bir sıkıntım yoktu. Gecen hafta icinde bir gun actım televizyonu sinyal yok diyor. Şimdi neler denedim yaptım sizlere anlatayım.

1) Uydu alıcısını fabrika ayarlarına dondurup, kanalları silip yeniden arama yaptırdım.
Bu şekilde sadece TRT'ler, halk TV, promo, promo 2 digiturk tanıtım kanalları var. Gerisi komple şifreli.

2) Turksat'in verdiği 2 tane frekans var, ikisinde de arama yapıyorum kanal bulmuyor. Sinyal gucu var ama Sinyal kalitesi yok.

2) Uydu alıcısını goturdum bir uyducuya kanalları ayarlattım, adam actı dukkanda gosterdi sorun yok. Eve geldim yine sinyal yok.

3) Uydu alıcısını başka dairelerde denedim, tıkır tıkır calıştı.

4) Prizde sıkıntı olabilir diye yeni priz alıp denedim olmadı. Prizdeki kabloyu direk uydu alıcısına bağladım o da olmadı.

5) Catıda Next 32'li Santral ve yanında amplifier var. Oradan kendi kablomu tespit ettim. Acaba cıkışında mı sıkıntı var diye başka boş yere taktım denedim yine nafile.

Ne yapmam gerekiyor lutfen yardımcı olun, uydu servisi cağırayım dedim 50 TL geliş masrafı alıyorlar, oğrenciyim işin icinden cıkamadım. Şimdiden teşekkur ederim.