İnternetteki araştırmalarımdan anladığım kadarıyla uydudan alınan yayın ve internetten alınan yayın olmak uzere iki secenek var, bize alırken herhangi bir şey sorulmadı. Benim cihazım IPTV.
Cihazın uzerinde 1 adet USB portu var fakat varsayılan olarak kullanıcıya hicbir fayda sağlamıyor. Bu USB portu hakkında herhangi net bir bilgi de bulamadım internette. Tahminimce gerekli olduğunda sadece servisin cihaza mudahale edebileceği şekilde tasarlanış olması.
Cihazın ayarlar kısmının ozet seceneğine girdiğimde
"Arayuz yazılımı 3.1.3" "Cihaz yazılımı 0.3.24" İbareleri var. İnsan boyle surumler gorunce yazılım guncellemelerini duşunmeden edemiyor.
Cihazın herhangi bir guncelleme bolumu vs. yok. İnternette ise guncelleme hakkında hicbir bilgi bulamadım. Tivibu'nun kendi sitesinde dahi guncelleme ile ilgili tek bir kelime dahi bulunmamakta.
Ben umuyorum ki Tivibu guncellenemeyen bir aygıt değildir. Cihazda bazen bariz bir şekilde performans duşuşu oluyor. (Komutları ilk başta algılamayıp ardından bir anda 6-7 komut uygulaması vs.)
Guncelleme konusunda size akıl danışmak istiyorum. Bu cihazı USB portu uzerinden herhangi bir servisle uğraşmadan guncelleyebilmem mumkun mudur? Eğer değil ise cihazı yenisiyle değiştirtmeli miyim? Cihazı alalı 5-6 ayı buldu. Reklamlarda gosterilen cihazlar benimkinden farklı. Belki yeni cihazlarda otomatik guncelleme ozelliği vardır bilemiyorum, tek bildiğim cihazın guzel bir yamaya ihtiyacı olduğu. Değerli goruşlerinizi bekliyorum