Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Mehmet Orhun Yaylacı Anadolu Lisesi oğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Mehmet Orhun Yaylacı Anadolu Lisesi resimleri (fotoğrafları), oğretmen sayısı, oğrenci sayısı, Mehmet Orhun Yaylacı Anadolu Lisesi SBS taban puanları, Mehmet Orhun Yaylacı Anadolu Lisesi oğrencilerinin OSS sınav başarıları, futbol, basketbol, voleybol v.s. spor dallarındaki başarıları, Mehmet Orhun Yaylacı Anadolu Lisesi oğrencileri tarafından yapılan tiyatro, muzik ve resim gibi kulturel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.
Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı
Adı: MEHMET ORHUN YAYLACI ANADOLU LİSESİ
Adresi: TURLUBAŞ MAH.ADNAN KAHVECİ BUL.NO:21
Telefon Numarası: 3226135280
Faks Numarası: 3226126231
Tarihce:
Mehmet Orhun Yaylacı Anadolu Lisesi 2005-2006 yılında eğitim ve oğretime başlamıştır.Okulumuz yeni kurulmasına karşın okuldaki eksiklikleri hızlı bir şekilde tamamlamaya calışarak yoluna devam etmektedir.Okulumuz 1000 metre kare uzerinde bulunup okul icinde iki bina bir konferans salonu bunyesinde bulunmaktadır.İlk kurulduğu yıl ana binada eğitim ve oğretime başlayan Mehmet Orhun Yaylacı Anadolu Lisesi bu yıl eğitime ek binasında da devam etmektedir.
Okulumuz ek binasını Kemal Yaylacı oğlu merhum Mehmet Orhun Yaylacı adına yaptırmış, bu binayı eğitim ve oğretime acmıştır.2006-2007 eğitim-oğretim yılına ek binasında devam eden Mehmet Orhun Yaylacı Anadolu Lisesi ek binası bir katlı ve yedi derslikli olarak eğitime acılmıştır.Ana binadaki derslikler ise bilgisayar,labaratuvar,kutuphane,beden eğitimi odası,mudur odası ve satranc sınıfı olarak faaliyete devam etmektedir.
Mehmet Orhun Yaylacı Anadolu Lisesi iki yaşında. Mehmet Orhun Yaylacı Anadolu Lisesi kurulduğu sene 90 oğrenci aldı.Sonraki 2 senede de 90 oğrenci alan okulumuz ana ve ek binasında oğretimine devam ediyor. Okulumuz Ceyhanda bulunan iki anadolu lisesinden biri ve de hedefleri buyuk olan oğrencilerle birlikte hedeflerine doğru hızla ilerliyor. Okulumuzda okuyan oğrenciler gayet iyi terbiye almış oğrenciler olduğu icin başarılı bir okul olmanın en onemli koşulu olan birlik beraberlik ilkesinde zorlanmıyor. Başarılı olma konusunda engelleri birer ikişer katediyor, gelecek arkadaşlarımızında bu yolda okulumuza geleceğini umut ediyoruz.

KEMAL YAYLACI'NIN OĞLU MEHMET ORHUN YAYLACI ADINA YAPTIRDIĞI BİNA