Rize Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi 15 Aralık 1959 yılında Şeytan Sokağı'nda şahsa ait, eski, ahşap, iki katlı bir evde oğretime başlamıştır.
1960-1961 oğretim yılında o eski, ahşap eve yakın iki ev daha kiralandı ve burada uc yıl eğitim-oğretime devam edildi. 14 Kasım 1963 yılında eskinin Garnizon Komutanlığı, şimdiki Merkez Karakolu ikinci adresimiz oldu. 1967-1968 oğretim yılında Paşakuyu Mahallesi'ndeki şimdiki İşitme Engelliler Okulu binasına taşınıldı. Şeytan Sokağı'nda başlayan oykumuz şimdilerde Engindere Mahallesi'nde, eskinin Eğitim Enstitusu binasında devam etmektedir.
Okul, bulunduğu fiziki ortam bakımından Rize'deki en şanslı okullardan biridir. Değil midir ki; yoremiz mavisiyle, yeşiliyle meşhurdur... Okulumuzun bir cephesinde alabildiğine uzanan hırcın Karadeniz, bir cephesinde arşa yukselen yemyeşil dağları...
Okulda 23 derslik bulunmaktadır. 4 Bilgisayar laboratuvarı, 1 Bilgisayarlı Muhasebe laboratuvarı, 1 kutuphane, cok amaclı toplantı salonu, 1 fen bilimleri laboratuvarı, 2 yabancı dil sınıfı ve idari birimlerden oluşmaktadır. Ayrıca kapalı bir spor salonu. halı saha ve futbol oynamaya uygun geniş bir sahası vardır.
2006-2007 Eğitim-Oğretim yılında Ticaret Meslek Lisesi kısmında 580, Anadolu Ticaret Meslek Lisesi kısmında 223 oğrenci oğrenim gormektedir. 2006-2007 oğretim yılında İşletmelerde beceri eğitim goren yaklaşık 80 ayrı işletme ve kurumda 145 oğrencimiz staj yapmaktadır..
Ticaret Meslek Lisesinde; Muhasebe--Bilgisayarlı Muhasebe,Bilişim Teknolojileri alanlarıi, Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde; Bilgisayar programcılığı-Dış Ticaret, Bilişim teknolojileri alanları bulunmaktadır. Rize Ticaret Meslek Lisesi'nin oğretim kadrosu; 1 mudur, 1 mudur baş yardımcısı, 4 mudur yardımcısı ve 38 oğretmenden oluşmaktadır. Okulumuzda 2 memur, 3 yardımcı hizmetli gorev yapmaktadır.
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- Liseler
- Rize Anadolu Ticaret Ve Ticaret Meslek Lisesi