Fotoğraflar bir insanın hayatında cok onemli bir yere sahip. Hele ki bazı fotoğraflara bakmak oyle cok etkiler ki etkiler insanı, sizi icine ceker bir hortum gibi. Kendimizi o fotoğrafa bakarken dalmış, duşunceli ve huzunlu bir halde buluruz.

Sizi de bu derece etkileyen, tarihin tozlu sayfalarında yatan baktıkca duşunmek, duşundukce bakmak, baktıkca da huzunlendiğiniz bir fotoğraf var mı? Benim icin yakın zamanda belgeselini izlediğim ve bende derin bir etki yaratan şu fotoğrafı buraya bırakmak isterim.

"Marilyn Monroe"un 6 ağustos 1962 yılında cekilmiş otopsi fotoğrafı

Bu fotoğrafa baktığımda beni ilginc bir şekilde inanılmaz bir huzun kaplıyor. Şan ve şohretin, guzelliğin ve zenginliğin bir ne kadar gecici olduğunu hatırlatan acı ve huzunlu bir kare. 36 yaşında evinde ilac icerek intihar eden Marliyn Monroe'nun genc yaşlarında elde ettiği şohret kariyerinin onu tukettiği ve son zamanlarında ağır depresyon gecirdiği biliniyor. Boyle harika ve guzel bir kadının hikayesinin bu şekilde sonlanması, kimsenin dışarıdan gorunduğu gibi bir hayatı olmadığını cok acık bir şekilde bize gosteriyor.