Uzun zamandır icimdeki cekim yapma tutkusu beni ilk defa video kaydı almaya ve cekim yapmaya teşvik etti. Cocukluğum da ilk kameram "Samsung E250" telefonumun kamerasıydı. Daha sonra "Nokia C3" oldu, o kadar duşuk kalite telefonlar ile video cekmek o zamanlar icin ben de cok buyuk hayranlık uyandırdı.
Cocukluğum da kuzenimle beraber surekli bir şeylerin videosunu ceker, fotoğrafını ceker eğlenirdik. İlk telefonum tuşlu olduğu icin pek bir mahareti yoktu, kamerası da yoktu, takoz derlerdi o zamanlar. Haliyle ilk kameralı telefon bende efsanevi bir şeydi.
İşte sonrasında ne olduysa o hissi kaybettim. Buyudum ve lise başladı, lise bitti. Orada da pek fazla fotoğraf cekme, video kaydı alma hissi yoktu cunku; insanların coğu fotoğraf makinesi almaya başlamış ve harika fotoğraflar cekiyordu. Durumumuz olmadığı icin makine alamadım, elimdeki telefon da Samsung Galaxy S3 Mini olunca haliyle kaliteli goruntuler ancak bir kamera ile mumkundu. Gittim ve 400 liraya ucuz ama kaliteli bir fotoğraf makinesi aldım fakat dijitaldi. Yeterince iyi olsa da bir sure hevesimi alınca nedense bıraktım onuda.
Gecen sene sonlarında Samsung A7 2017 model telefonu satın aldım ve istediğim ozelliklere sahipti, sonra gecen gun ailem ile planladığımız gezi de "Neden kayıt almıyorum? Cekim yapmıyorum?" diye duşundum ve işin suyunu, tuzunu bilmeden denemeliyim dedim.
Daha once bir eğitim almadım veya kamera kullanmadım. İşte ilk denemem;
Fotoğrafların boyutları yuksek olduğu icin yukleyemedim fakat yakın zamanda boyutlarını duşurup konuya eklerim, sadece fikirlerinizi merak ediyorum.