Oğretmen Huseyin Husnu Tekışık Anadolu Lisesi - Giresun Oğretmen Huseyin Husnu Tekışık Anadolu Lisesi - Şabinkarahisar Oğretmen Huseyin Husnu Tekışık Anadolu Lisesi Okulumuzun ilk adı Şebinkarahisar Anadolu Lisesi olarak 1992–1993 oğretim yılında eğitim-oğretime acıldı. Milli Eğitim Bakanlığı 'nın 29/03/1993 tarih ve Ortaoğretim Genel Mudurluğu 'nun 230/93/6579 sayılı kararı ile ismi Giresun Şebinkarahisar Oğretmen Huseyin Husnu Tekışık Anadolu Lisesi olarak değiştirildi. İlcemiz Kavaklar mahallesindeki Kavaklar İlkokulu binasında 2 yıl eğitim-oğretim yapıldıktan sonra binanın yetersizliği nedeniyle boş bulunan Avutmuş İlkoğretim Okulu binasına taşındı. Okulun kendi binasının inşaatının nispeten bitirilmesinden sonra 28/12/1998 tarih ve 3325 sayılı olurları ile taşındık. 2005 – 2006 yılında 5 şube Lise-1, 2 şube Lise-2, 3 şube Lise-3 olmak uzere toplam 11 şubeden oluşmaktadır.
Okulumuzda yukarıdaki tabloda belirtildiği uzere toplam 158 oğrenci bulunmaktadır. Mezun olabilecek oğrenci sayımız 26dir. Okulumuz gunduzlu-karma olarak eğitim vermektedir. Okulumuzun seviyesi İlkoğretim sonrası bazı derslerini yabancı dille yapan resmi okul statusundedir. Oğretim şekli normaldir. Okulumuzda İngilizce yabancı dil eğitimi verilmektedir. Kitaplığımızda yaklaşık 1500 adet kitap bulunmaktadır.
Binamız betonarme olup 24 derslik bulundurmaktadır. 2004/2005 Oğretim yılından itibaren Branş (Oğretmen) Sınıfı Uygulaması surdurulmektedir. Isınma sistemimiz kaloriferdir. Fizik, Kimya, Biyoloji ve Bilgisayar laboratuarı bulunmaktadır. Oğrencilerimizin surekli yararlanabileceği Bilgi teknoloji bolumu vardır. Kantinimiz oğrencilerimizin en iyi şekilde faydalanabilecekleri kapasitededir. Bilgisayar, Resim ve Beden Eğitimi olmak uzere 3 tane secmeli dersimiz vardır. Amacımız "Yapılacak en Hayırlı Yatırımın İnsana Yapılan Yatırımdır" bilinciyle oğrencilerimize hizmettir.
2009 OSS de Okulumuz oğrencilerinden Yasemin OZEN 342,08 Sozel-2 puanıyla Turkiye 590.sı olmuştur. Tebrik eder, başarılarının devamını dileriz. Guvenli bir ortamda; huzur ve başarıyı sıcak bir aile ortamını arayanları okulumuza bekliyoruz.
Detaylı bilgi icin tıklayın
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Liseler
- Giresun Oğretmen Huseyin Husnu Tekışık Anadolu Lisesi