1985-1986 Oğretim yılında T.C. İcişleri Bakanlığından devralınan askeri bina ve barakalarda eğitim ve oğretim hizmetlerini surduren okulumuz Giresun Anadolu Lisesi, Giresunumuzun mumtaz şahsiyeti sayın Hamdi BOZBAĞ tarafından 21 derslikli okul binası ile 200 oğrenci kapasiteli pansiyon binası, mulkiyeti Milli Eğitim Bakanlığımıza ait 13 donumluk arazi uzerine inşaa ettirilerek eğitim ve oğretim hizmetlerine sunmuştur. 1987-1988 oğretim yılından itibaren okulumuzun adı "HAMDİ BOZBAĞ ANADOLU LİSESİ ", pansiyon ise kıymetli eşlerinin ismi olan " NEVİN BOZBAĞ OĞRENCİ PANSİYONU " olarak değiştirilmiştir.
2004-2005 oğretim yılı itibariyle kadrolu oğretmen sayısı 56, personel sayısı 10, oğrenci sayısı 756 olup bunun 98 adeti yatılı ( sadece erkek yatılı ) dır. Şu ana kadar 1902 oğrenci mezun eden okulumuz, bu oğretim yılında 14. mezunlarını verecektir.
Hamdi Bozbağ
9 Mayıs 1918'de Giresun'da doğdu. İlk ve orta tahsilini Giresun'da, lise tahsilini Trabzon'da tamamladı. 1937 yılında İstanbul Universitesinde muhendislik tahsiline başladıktan 4-5 ay sonra Maden Tetkik ve Arama Enstitusu'nun burs imtihanını kazanarak Maden Muhendisliği icin Fransa'ya gitti. 2. Dunya savaşının başlaması uzerine geri dondu. 5 ay Giresun ortaokulunda Matematik ve Fransızca dersleri verdi. 1939 yılının Aralık ayının başında M.T.A Enstitusu tahsilini tamamlamak icin Amerika'ya gonderdi. 4 yıl okula devam ederek 1942 yılında Maden Muhendisliği ve Jeoloji Muhendisliği, 1943 yılında Master ihtisas diplomalarını aldı. 1949 yılında İstanbul'da muhendislik burosunu actı. 1950'de Giresun milletvekili secildi. 1960 yılına kadar siyasi hayatını surdurdu. 1963 de Ankara'da eşi ile birlikte kurduğu limited şirketini 1970de İstanbul'a nakletti.
Detaylı bilgi icin tıklayın
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- Liseler
- Giresun Hamdi Bozbağ Anadolu Lisesi