Bu ornekte de diğer orneklerde olduğu gibi motion control sistemi ile tekrarlanabilir hareket ozelliğinden faydalandığımı soyleyebilirim.

Once edelkrone motion control sisteminin edelkrone app ’inin sequencer ozelliğini kullandığımı soyleyerek soze başlayayım nasılmı?

Elbette once Pose larımı sisteme tek tek tanıtmam gerekti.

POSE 1 ‘de bana bakan kamera POSE 2 ‘ye doğru hareket ederek boş kağıdı gosterecek.

POSE 2 ‘ye ulaşan sistem POSE 3 ê yani masanın diğer ucuna hareket derken kağıdı takip ederek POSE 4 ile tekrar bana donecekti.

Bu hareketi bir kez boş kağıt ile kaydettikten sonra birde tersini cevirip dolu yani resimli tarafı ile tekrar kaydediyorum

Ufak bir puf noktası ise kamerayı POSE 2 ‘den POSE 3 ê doğru hareket ederken gozlemleyip aynı gectiği noktadan hareketimi tekrarlayarak post processteki işimi kolaylaştırmaya calıştım.

Bir sonraki adım ise Adobe After Effects yazılımında her iki gorselin başlangıc ve bitiş noktalarını senkronladım ve ust uste bindirdim.

Tam resime geciş noktasında ise maskeleme ile resim olan sekansa gecerek gorseli final haline getirdim.

Daha sonra ise ustune elin etrafında dolaşan saber efektini ekledim.

Boylelikle tataaaam gorsel son haline ulaşmış oldu.