Arkadaşlar Merhaba.

Kendime 6 bolumluk bir dizinin Menulu BluRay'ini hazırlıyorum. Bu dizinin fiziksel DVD ya da BluRay Disk'i piyasaya cıkmadığı icin web-dl olarak kayıt aldığım bolumlerden kendime bluray hazırlıyorum.

Sorum şu;

Encore ile oluşturduğum menulerde .M2TS olarak convert ettiğim videolara sonradan AC3'e convert ettiğim sesleri ve .srt ve.sup uzantılı altyazıları ekleyemiyorum. Ancak AAC ses codecli MP4 videolarda sorun olmuyor. Yani ben bir bolume TR, EN, GER .ac3 sesler ve birkac tane de .srt ya da .sup uzantılı altyazı dosyası eklemek istiyorum. Tabiki işin icinden cıkamadığımdan sizlere bir sormak istedim. Bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.
Evet arkadaşlar, kimse cevap yazmamış ancak ben uğraşlarımın sonucunda netice alabildim. Video ve ses codeclerini incelediğimde videodaki ac3 sesin e-ac3(geliştirilmiş ac3) olduğunu fark ettim. Encore E-AC3 desteklemiyor sanırım ki bu sesi AC3'e convert ettiğimde rahatlıkla video ile sesi senkronize bir şekilde oynatabildim. Ayrıca altyazıları da Encore txt olarak import edebiliyoruz. Yine elimdeki .sup ve .srt altyazıları online ortamda convert edip videoya senkronladım.

Dolayısıyla bu sorunumu da hallettim. Benzer şekilde sorun yaşayan olursa ben buradan yardımcı olabilirim.